Societat 02/09/2021

15.000 persones s'han infectat a Andorra des de l'inici de la pandèmia

ARA Andorra
1 min
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Andorra la VellaDes de l'inici de la pandèmia provocada pel SARS-CoV-2 s'han infectat més de 15.000 persones residents a Andorra, concretament, 15.052 d'una població de 78.500, segons dades difoses aquest dijous pel Govern. D'aquest nombre, 14.867 han superat la infecció i han estat donades d'alta, resten 55 casos actius actualment i hi ha 130 persones que, dissortadament, no han sobreviscut a la malaltia o que estaven infectades quan han traspassat.

Els sis nous casos detectats en les darreres hores i el fet que s'hagi donat cinc altes fa que el volum de casos actius actuals sigui de 55, un més que dimecres. Quant a la pressió sobre el sistema sanitari, es manté estable respecte a les jornades anteriors i així resten tres persones ingressades a planta i una a la Unitat de Cures Intensives (UCI), que continua sense ventilació mecànica.

Pel que fa al pla de vacunació, cal recordar que aquest dijous ha reprès l'activitat el centre de vacunació de l'antiga plaça de braus després d'una setmana d'aturada. En les darreres hores s'han administrat 27 noves vacunes, 24 de les quals corresponen a les terceres dosis que estan rebent els residents dels centres sociosanitaris que ja comptaven amb dues dosis i persones immunodeprimides, trasplantades o que estiguin fent diàlisi. En total des de l'inici del pla de vacunació s'han administrat 95.973 vacunes –50.926 primeres dosis, 44.993 segones i 54 terceres–.

stats