Publicitat
Publicitat

La Fira de la Bicicleta arriba a Sant Julià

La mostra, que compta amb una quinzena d'estands, s'emmarca dins la celebració de la segona edició de la Purito Andorra

Després de supervisar l'inici de la segona edició de la Purito Andorra amb la cronoescalada als Cortals d'Encamp, el ciclista resident a Andorra i impulsor de la prova, Joaquim Rodríguez, s'ha apropat, aquest dissabte al voltant de les onze del matí, fins a la plaça Germandat per inaugurar la Fira de la Bicicleta, activitat organitzada de forma paral·lela a la prova i que està formada per una quinzena d'estands. Tot i que la fira, que compta amb marques i espònsors personals del ciclista, així com "altres comerços i botigues que van creure en aquest projecte des del minut 1", s'ha inaugurat al matí, el membre de l'organització, Àngel Edo, ha avançat que el moment àlgid de la jornada en què "es veurà la plaça plena de gom a gom" serà durant la tarda, moment en què els participants passaran a recollir els dorsals i s'oferirà una recepció en el Centre de Congressos Lauredià als ciclistes "il·lustres" que participaran en la marxa d'aquest diumenge. En aquest sentit, Edo ha recordat que enguany s'han inscrit 2.147 participants, "que no vénen sols" i, per tant, ha assegurat que si es té en compte que cada participant aporta una mitjana de tres acompanyants, "la Purito mourà entre 5.500 i 6.000 persones durant aquest cap de setmana".

De forma similar, el mateix Joaquim Rodríguez, recentment arribat dels Jocs de Rio, ha celebrat "l'increïble ambient de ciclisme que es respira al país" i també ha recalcat que "de cara a la tarda esperem molt més moviment amb el lliurament de dorsals". Pel que fa a la seva participació en els Jocs de Rio, Rodríguez ha explicat que "la cursa va anar com va anar", però en qualsevol cas s'ha mostrat "molt satisfet" pel diploma olímpic aconseguit.

Per la seva banda, el cònsol de Sant Julià, Josep Vila, ha remarcat que la disputa de la 'Purito' és una jornada "d'orgull" per a la parròquia, però també ha lamentat que enguany, després de doblar-se el nombre de participants, "es generaran més dificultats en la circulació". Per aquest motiu, Vila ha precisat que de cara a l'any vinent s'intentarà buscar una data més adequada que permeti "aprofitar l'aportació de turistes que suposa aquesta prova i al mateix temps minorar les molèsties de circulació que s'originen com a conseqüència".