Publicitat
Publicitat

Grandvalira disposarà d'un nou edifici de serveis a la sortida del telecabina del Tarter

Es tracta de la inversió més important que farà ENSISA per a la temporada 2015-2016

Grandvalira, i més concretament el sector del Tarter, estrenarà, la propera temporada 2015-2016, un nou edifici de serveis. El projecte preveu la construcció d'un edifici d'una planta sota mateix de la sortida del telecabina d'aquest sector, al peu de l'aparcament, que albergarà el servei d'atenció al client, les taquilles i una cafeteria. Tot i que el cost de l'obra no ha transcendit, es tracta de la inversió més important que farà ENSISA, la societat explotadora del domini de Soldeu-El Tarter, per a la nova temporada d'hivern.

De moment ja s'han fet els treballs de desmunt del terraplè sobre el qual es trobava el peu del telecadira, per tal que l'accés es faci al mateix nivell que l'aparcament, i s'han enderrocat les taquilles que donaven servei des de la inauguració del giny, la temporada 2004-2005.

Segons ha pogut saber l'ANA, es preveu que la construcció de l'edifici, que es vol que tingui un disseny emblemàtic, comenci durant les properes setmanes, un cop s'hagi adjudicat l'obra, per tal que estigui enllestit de cara a la temporada vinent. D'aquesta manera, la sortida del telecabina del Tarter es dotarà d'un edifici de serveis, de la mateixa manera que ja disposen els altres dos telecabines que gestiona ENSISA, situats a Soldeu i Canillo.

Nou telecadira al Pla dels Espiolets

D'altra banda, el Comú de Canillo ha tornat a sotmetre a informació pública el projecte d'ENSISA de reordenació del Pla d'Espiolets, després que el Govern fes un informe desfavorable pel que fa a la construcció d'un nou telecadira i la millora d'un tram de la pista Gall de Bosc. Un cop s'autoritzi l'obra, ENSISA tirarà endavant els treballs de construcció d'aquest nou giny, un telecadira de pinça fixa al Planell de la Font, tot i que es descarta que es pugui fer l'obra per a la temporada vinent.