Societat 01/04/2021

Arriben a Andorra 30.000 dosis de la vacuna d'Oxford

Les citacions començaran aquest dijous i l'administració el proper dimarts

ARA Andorra
1 min
L'arribada del vaccí d'AstraZeneca

Andorra la VellaEl Govern ha informat aquest dijous de l’arribada d’una nova remesa de vacunes contra la Covid-19. En aquesta ocasió, es tracta de 30.000 dosis del vaccí desenvolupat per Oxford/AstraZeneca que han arribat a Andorra a través del projecte Covax, promogut per l’Organització Mundial de la Salut per assolir un accés equitatiu de les vacunes a tot el món. És el primer enviament que arriba mitjançant aquest mecanisme.

El Principat va signar durant l’estiu del 2020 l’acord per formar part d’aquest sistema, que assegura mitjançant el sistema de compra GAVI que tots els participants reben en igualtat de condicions –mateix preu, temps de distribució, etc.– les dosis.

L'arribada del vaccí d'AstraZeneca.
L'arribada del vaccí d'AstraZeneca.

L’executiu recorda que actualment té tres vies obertes per aprovisionar-se de vacunes contra la Covid-19: a banda de l’esmentat projecte Covax, també existeixen, amb França i Espanya, acords administratius per al subministrament i trasllat de vacunes, i que s’emmarquen en les vies previstes perquè els estats tercers europeus puguin rebre la vacuna al mateix ritme i de manera coordinada amb la resta de membres de la Unió Europea.

Les citacions per rebre aquestes noves vacunes, segons informa el Govern, es començaran a enviar aquest mateix dijous i l’administració s’iniciarà el dimarts 6 d’abril. Per tal de poder rebre el vaccí, cal inscriure’s prèviament a www.govern.ad/preinscripcio o al telèfon 775 019. Fins aquest dijous s’hi havien apuntat prop de 33.000 ciutadans.

stats