Societat 22/11/2021

Els casos actius ja superen el mig miler

Tres persones estan ingressades a l'UCI i hi ha diversos positius al British College

ANA
1 min
El centre de vacunació ha tornat a obrir portes aquest dilluns.

Andorra la VellaL'escalada de la pandèmia continua, tal com demostren les dades registrades al llarg del cap de setmana. D'aquesta manera, segons les xifres facilitades des del ministeri de Salut els casos actius a hores d'ara superen ja el mig miler i se situen en 523, és a dir, 138 més que els que es donaven divendres. I és que al llarg del cap de setmana, els nous casos registrats han estat 213 i així, des que es va declarar l'emergència sanitària el total s'eleva ja a 16.299. Quant a les altes, en els darrers dies se n'han donat 75 i el total és de 15.646. La xifra de defuncions, sortosament, continua estable en 130.

Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari, cal destacar que hi ha una persona més ingressada a la Unitat de Cures Intensives (UCI) respecte a divendres. Així, ja són tres, dues de les quals amb ventilació mecànica. En canvi a planta de l'hospital només queda una persona quan divendres eren tres.

També continuen augmentant les aules sota vigilància activa, que ja són 50 quan divendres eren 31. D'aquest total, dues estan sota vigilància activa total i 48 en parcial. Pel que fa a la vigilància passiva, n'hi ha trenta quan divendres eren 28. En aquest sentit, des de Salut s'informa que s'han detectat diversos positius al British College, i que dimarts s'efectuarà un cribratge a tots els cursos d'aquesta escola.

Quant a les vacunacions, cal recordar que aquest dilluns ha començat l'administració de terceres dosis a les persones més grans de 65 anys. Aquestes encara no estan comptabilitzades i les dades facilitades són les mateixes que divendres, és a dir, ja s'han administrat 109.562 vacunes –55.222 primeres dosis, 54.032 segones i 308 terceres–.

stats