Societat 15/11/2021

Covid disparada: es tripliquen contagis en el darrer mes

Augmenten també les aules sota vigilància activa parcial, que són ara 29

ANA
2 min
Hospital Nostra Senyora de Meritxell / ANA

Andorra la VellaL’evolució del nombre de casos positius de covid a Andorra s’havia mantingut a ratlla -per sota dels 15 o 20 diaris- des de la segona meitat de l’estiu i fins fa poc, fins a la meitat d’octubre. Fa un mes que en les gràfiques de seguiment que setmanalment difon Govern, la línia que marca l’evolució de casos positius va començar a pujar i, en tres setmanes, s’ha passat a detectar-ne entre 30 i 60 casos, en una situació similar a la de l’inici de l’estiu, quan encara hi havia un percentatge alt de la població sense vacunar. Com és evident, un increment de la detecció de casos s’ha traduït en un augment els casos actius. Aquest dilluns s’han sobrepassat, després d'unes setmanes de calma, els 300 malalts de covid al país. Aquesta progressió ha estat molt ràpida: fa un mes, la setmana del 17 d’octubre hi havia menys d’una cinquantena de casos actius. La setmana del 7 de novembre ja es passava dels 200. I en els darrers set dies s’han afegit un centenar d’infectats més.

I seguint amb aquesta progressió detectada fa menys d'un mes, la xifra de casos actius de coronavirus s'ha disparat durant el cap de setmana. Així, ja se superen els 300, són concretament 319. Aquest total suposa que des de divendres són 73 més les persones que tenen activa la malaltia i és que al llarg del cap de setmana s'han donat 88 casos nous i quinze altes.

D'entre els casos actius cal destacar que hi ha tres persones ingressades a planta de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell (una més que divendres) i en canvi la persona que estava ingressada a la unitat de cures intensives amb ventilació mecànica ha pogut abandonar aquesta unitat.

Pel que fa a les aules afectades pel virus, la xifra ha augmentat des de divendres. Així de les divuit aules sota vigilància activa s'ha passat a 29, totes en vigilància parcial, i les passives davallen en tres, passant de les tretze de divendres a les deu d'aquest dilluns.

stats