Societat 24/05/2023

Denuncien múltiples vehicles abandonats per contrabandistes a l'Hospitalet

El municipi està fart dels problemes que generen el pas constant de contrabandistes

ARA Andorra
1 min
Un fragment del vídeo.

Andorra la VellaEl govern municipal de l'Hospitalet ha fet públic a través de les xarxes socials la seva queixa pels problemes que els està causant l'increment del contraban des d'Andorra amb grups francesos organitzats. Els veïns de l'Hospitalet demanen a les autoritats franceses que els ajudin davant aquesta situació. Un dels problemes més importants és l'abandonament de cotxes per part dels contrabandistes. Els traficants compren vehicles molt vells per a aquesta activitat. Ho fan per dos motius. El primer és que si es comissen no valen gairebé res. El segon és que puguin ser prescindibles. En cas que pateixin una avaria greu o s'hagin d'abandonar per fugir a peu el valor del cotxe no sigui un impediment. A vegades, els cremen per no deixar empremtes a la policia. Els veïns de l'Hospitalet han fet pública la queixa, fins i tot enviant-la al Copríncep Emmanuel Macron, perquè s'instal·li una unitat de la gendarmeria al poble. La principal tasca seria el control del contraban.

Els veïns també han fet públic el vídeo on es veuen múltiples contrabandistes passant per una pista forestal del municipi.

Monsieur le Président Élysée – Présidence de la République française Emmanuel Macron Monsieur le Ministre Ministère de l'Intérieur et des Outre-mer Gerald Darmanin, Nous espérons que notre candidature pour la création d’une brigade de Gendarmerie Nationale soit entendue et acceptée. D’autant plus que notre commune financera la création des bureaux et des logements. Nous ne demandons pas l’aumône nous serons acteurs et partenaires dans ce projet. Samedi dernier encore une fois en plein jour, notre village a été le camp de base d’une soixantaine de trafiquants de cigarette. Cette situation est de plus en plus difficile pour nous, nous avons besoin d’un État fort et présent sur notre territoire pour faire cesser ce trafic. Cette vidéo de quelques secondes illustre ce trafic régulier qui dure aux yeux de tous depuis des mois et des mois. Merci Préfète de l'Ariège Martine Froger, Députée 1ere circonscription de l'Ariège Jean Pierre Sicre Jean Jacques Michau Christine Téqui Ariège, le Département Gendarmerie de l'Ariège Alain Naudy Communauté de communes de la Haute-Ariège La Dépêche Ariège Gazette Ariégeoise Le Monde Libération France 3 Occitanie Envoyé spécial

Posted by l'hospitalet près l'andorre on Tuesday, May 23, 2023
stats