Societat 29/09/2021

Discoteques i pubs ja poden obrir els divendres i dissabtes, amb restriccions, fins les 3h

ARA Andorra
1 min
Ball en una discoteca

Andorra la VellaLa poca incidència del Sars-Cov-2 al país en aquest inici de tardor ha fet que el Consell de Ministres hagi aprovat aquest dimecres l'obertura dels locals d'oci nocturn, des d'aquest mateix divendres. Es tracta d'un “estudi observacional” que es durà a terme durant l'octubre, amb una sèrie de mesures. Es permet l'obertura de les discoteques, els divendres i dissabtes, fins les 3 de la matinada. Es farà un control d'accés “estricte” mitjançant el codi QR que acrediti una pauta de vacunació completa des de fa més de dues setmanes, que hagin passat la malaltia en els darrers sis mesos o una prova diagnòstica negativa realitzada les darreres 48 hores. L'aforament d'aquests locals d'oci serà del 70% del màxim permès i només hi podran accedir persones majors de 18 anys.

També s'amplien els horaris de restaurants, pubs i sales de ball, que podran obrir, sense permetre el ball, també fins les 3 de la matinada.

El titular de Salut ha posat en relleu que "l'interès de l'estudi és veure si fent un control de l'estat immunològic de les persones es pot fer una activitat normal dins d'un local d'oci nocturn en un horari ampli". En cas que alguna persona manifesti tenir algun símptoma de la Covid-19, ja s'ha previst un circuit per notificar el problema i verificar que no s'hagi produït un focus de contagis en aquests espais. L'estudi, ha dit el ministre Martínez Benazet, permetrà veure si els locals d'oci nocturn són “llocs segurs” en allò referit a la transmissió del virus.

stats