Societat 09/04/2021

Disminueix la mitjana d'edat a la planta Covid de l'hospital: els ingressats tenen entre 55 i 60 anys

ARA Andorra
1 min
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Andorra la VellaFins fa una setmana la mitjana d'edat de les persones que ocupaven els llits de la planta de l'hospital de Meritxell destinada a la patologia de la Covid tenien al voltant dels 65 anys, donat que bona part de les majors d'aquesta edat ja han estat vacunades. Però segons ha informat aquest divendres el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, aquesta mitjana d'edat ha baixat força aquests darrers dies fins a situar-se entre els 55 i els 60 anys.

“Hem vist una disminució de l'edat de les persones que ingressen i també una menor gravetat dels casos”, ha explicat el ministre. De fet, hi ha un fet que ratifica aquesta manifestació de Benazet, i és que aquest mateix divendres a la tarda és previst que es donin entre cinc i sis altres hospitalàries de persones que estan ingressades a la planta Covid del centre hospitalari. Fins aquest migdia es comptabilitzen 41 pacients ingressats, una trentena a planta i 11 a la Unitat de Cures Intensives, deu dels quals requerits de ventilació mecànica.

Durant les darreres 24 hores s'han registrat 47 casos nous de Covid-19 al país, una xifra que eleva el total de casos actius al país a 604. Les defuncions, amb les tres que hi ha hagut els darrers dos dies, se situen en 120 des de l'inici de la pandèmia. Una bona notícia és que la taxa reproducció del SARS-CoV-2 “sembla que es va aplanant” i aquest divendres està en 0,97.

stats