Societat 08/04/2021

Nova defunció d'una persona infectada pel SARS-CoV-2, la tercera en 36 hores

És la cinquena mort relacionada amb la Covid en menys d'una setmana

ARA Andorra
2 min
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell. / Arxiu ANA

Andorra la VellaEl ministre d'Interior, Josep Maria Rosell, ha anunciat aquest dijous, durant la sessió al Consell General, una nova defunció d'una persona infectada pel SARS-CoV-2. Es tracta d'una dona d'uns vuitanta anys que es trobava ingressada a planta de l'hospital de Meritxell. És la tercera mort en 36 hores de persones que patien la Covid-19, i la cinquena en menys d'una setmana. El dia 2 d'abril Andorra registrava 115 defuncions relacionades amb la Covid des de l'inici de la pandèmia, aquest dijous, 8 d'abril, la xifra se situa en 120 persones que han perdut la vida tenint el virus actiu.

 A més, durant les darreres hores s'han detectat 46 nous contagis, per la qual cosa el nombre de casos totals se situen en 12.409, dels quals 597 (-31) són actius. Entre les dades positives destaca que 76 pacients han rebut l'alta i, per tant, les recuperacions ja arriben a les 11.692.

Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari, actualment 25 persones resten ingressades a planta de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, i 11 estan a l'UCI, 10 d'elles sota ventilació mecànica. A la planta Covid del Cedre no hi ha cap ingressat. En relació amb la població escolar, no hi ha cap aula sota vigilància activa i 47 estan en vigilància passiva.

El Govern també ha informat que durant la jornada de dimecres van vacunar-se 1.117 persones. Així doncs, des de l'inici del pla de vaccinació ja s'han administrat 12.265 dosis. Tal com va assenyalar el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, el ministeri que encapçala segueix les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i les indicacions de l'Agència Europea de Medicaments (EMA).

Així, en aquests moments i amb la informació disponible, no s'evidencia cap motiu per restringir l'administració de les vacunes, ni per edat, sexe o patologies prèvies. D'aquesta manera, i donat que la relació benefici-risc de la vacunació continua essent molt favorable, el ministeri manté l'estratègia de vacunació amb els termes establers i consultables al decret que ho regula.

El Govern també destaca que es fa un seguiment estricte de l'aparició de qualsevol efecte advers provocat pel vaccí. Alhora, les autoritats sanitàries destaquen que la detecció precoç dels possibles efectes adversos permet oferir el tractament escaient per evitar-ne qualsevol complicació.

stats