Societat 05/05/2021

El Govern alleugereix mesures a les residències i cases pairals

ARA Andorra
1 min
El centre sociosanitari Salita.

Andorra la VellaEl Govern ha aprovat l'alleugeriment d'algunes mesures decretades per minimitzar la propagació del Sars-Cov-2 a les residències i centres sociosanitaris. Ja no es limita el nombre de sortides dels usuaris que estiguin immunitzats, que faci com a mínim 21 dies que han rebut la primera dosi de la vacuna. Les famílies que recullin els usuaris hauran de dur un test d'antigen o una prova TMA/PCR amb una antiguitat màxima de 48 hores.

Seguiment de l'evolució de la pandèmia

Els usuaris hauran de realitzar-se un test d'antigen en tornar a la residència o centre. S'amplien els cribratges periòdics dels usuaris i professionals immunitzats. I també es flexibilitza l'ús de la mascareta en l'interior dels centres per a les persones que ja estiguin immunitzades.

A les cases pairals, s'amplia de 4 a 6 el nombre d'usuaris que poden agrupar-se en una taula i s'amplien a un mes els cribratges periòdics dels usuaris i professionals immunitzats.

Pel que fa al programa d’atenció psicològica en el marc de l’emergència sanitària que s'ha publicat aquest dimecres al BOPA, el ministre de Salut ha explicat que la partida destinada serà de 225.000 euros i que l'estimació d'usuaris que ha fet el Govern està al voltant de les 700 persones, entre les quals gent jove –adolescents– i també persones grans. El programa consta de vuit sessions, a raó de 36 euros, un 65% del cost de les quals se'n farà càrrec el Govern. Encara està pendent de concretar quins professionals de la psicologia hi participaran. El programa està destinat a les persones a partir dels 6 anys d’edat i sense dèficit cognitiu que hagin patit la Covid-19, un procés de dol relacionat amb el virus, o bé que hagin resultat greument afectades per les mesures derivades de la pandèmia.

stats