Societat 20/12/2022

Govern rep 15 candidatures per comprar o arrendar habitatges i destinar-los a lloguer

Es tracta de dotze edificis i tres que inclouen immobles individuals

ARA Andorra
1 min
Els habitatges de la vall central, els més cars del país.

Andorra la VellaEl Govern informa que, de les sol·licituds presentades al concurs perquè el Govern adquireixi o arrendi edificis plurifamiliars, d'ús hoteler o immobles per destinar-los a habitatges de preu assequible, s'han rebut 15 candidatures que compleixen tots els requisits marcats al plec de bases: 12 edificis i 3 que inclouen habitatges individuals. Les propostes inclouen edificacions construïdes des dels anys 50 fins a l'actualitat.

Un cop comprovades aquestes sol·licituds, el personal tècnic del ministeri fa una inspecció de cada bé per valorar si és admissible. S'espera que aquesta fase del procés finalitzi abans d'acabar l'any.

Quan finalitzi aquesta primera revisió interna, el ministeri de Territori i Habitatge aprovarà la resolució definitiva de les candidatures admeses o no admeses i es comunicarà a les propietats. En els casos positius, es farà una taxació pericial immobiliària tant sobre el valor de l'edifici com dels eventuals costos de rehabilitació i s'informarà els propietaris, que podran presentar una oferta d'acord amb aquesta taxació.

Finalment, el Govern adjudicarà, tenint en compte criteris de qualitat, preu i temps, les propostes, es formalitzarà l'escriptura pública o el contracte d'arrendament – segons cada cas– i s'iniciaran les rehabilitacions. Cal recordar que aquest programa, amb una dotació de 19 milions d'euros, és una línia d'actuació en la política d'habitatge que se suma a les ja endegades anteriorment per l'Executiu i que té la voluntat de crear un parc immobiliari públic de preus assequibles.

stats