Societat 20/08/2021

IOS supera Android a Andorra en descàrregues de l'aplicació de Salut

1 min
App Andorra Salut

Andorra la VellaEl Govern va posar en marxa fa unes tres setmanes l'aplicació descarregable des de dispositius mòbils 'Andorra Salut' , per mitjà de la qual s'obté l'accés a la carpeta sanitària de cada usuari. Més enllà de concertar cites amb els professionals i de consultar informes mèdics, en relació amb la Covid-19, els ciutadans que es descarreguen l'APP tenen accés a les proves que s'han realitzat, a la seva pauta de vacunació i al seu certificat digital.

Com en la majoria de les aplicacions per a mòbils, es faciliten dues plataformes per poder-la descarregar: l'App Store, per a dispositius d'Apple que funcionen amb sistema IOS, i Google Play Store per als que funcionen amb Android. I malgrat que a priori semblaria que hi hauria d'haver més descàrregues per la via Google Play que no pas per la d'Apple Store, perquè aquesta segona es limita a dispositius d'Apple mentre que la primera serveix per a gairebé tota la resta de marques, a Andorra es dona la peculiaritat que s'han efectuat més descàrregues per als dispositius que tenen el logotip de la poma mossegada.

Segons ha informat Rosa Vidal, cap d'Àrea de Prevenció i Vigilància de la Salut, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, fins aquest dimecres s'han registrat al país 6.322 descàrregues de l'APP 'Andorra Salut' per a IOS, mentre que per a Android se n'han registrat 5.470. Una dada que crida l'atenció, si es té en compte que la majoria de marques de telèfons mòbils funcionen amb el sistema Android.

stats