Societat 18/08/2021

Set dels 16 nous casos de Covid detectats havien rebut la pauta completa de vacunació

L. Giménez
2 min
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Andorra la VellaEl ministeri de Salut ha detectat durant les darreres hores un total de setze casos nous de coronavirus, dels quals set havien rebut la pauta completa de vacunació. Ho ha informat aquesta tarda durant la roda de premsa posterior al consell de ministres la cap d'àrea del departament de Prevenció, Promoció i Vigilància del ministeri de Salut, Rosa Vidal, qui ha indicat que des de l'inici de la crisi sanitària al país s'han registrat 14.976 casos de coronavirus i que actualment hi ha 136 persones amb el virus actiu a Andorra.

En referència al nombre d'altes, Vidal ha incidit que s'han recuperat de la malaltia 26 persones en les últimes hores, una xifra que enfila el nombre d'altes total a 14.711 ciutadans des de l'esclat de la pandèmia el març del 2020. Respecte a la situació a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, la cap d'àrea ha exposat que hi ha un total de quatre persones ingressades al centre mèdic, dues de les quals a planta i les altres, una d'elles un turista no resident, es troben a la Unitat de Cures Intensives sota ventilació mecànica. Quant a les defuncions, el nombre d'òbits es manté estable en 129.

Vidal també ha comentat que fins a la data s'han administrat un total de 94.931 vaccins, dels quals 50.553 són primeres dosis i 44.378 segones. "Amb aquestes xifres hi ha un 75,6% de la població vacunable que ja ha rebut com a mínim una dosi de la vacuna, i un 66,4% que ja tenen la pauta completa del vaccí", ha matisat.

La cap d'àrea ha puntualitzat que fins aquest dimarts s'han inscrit un total de 52.842 persones a la plataforma de vacunació, de les quals 353 són joves d'entre 12 i 15 anys. A més, ha apuntat que s'han generat 62.105 certificats Covid i l'aplicatiu AndorraSalut 11.792 ciutadans, dels quals 6.322 en sistemes IOS i 5.470 des d'Android. Respecte a l'evolució de les dades sanitàries, Vidal ha exposat que "ens trobem en una situació d'estabilitat, havent baixat el pic més alt en el qual ens vam trobar".

El Govern també ha aprovat una nova pròrroga per establir mesures excepcionals per protegir la salut pública. El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, ha explicat que en vista que "encara ens trobem en situació de pandèmia és útil tenir aquesta mena d'eines" i ha dit que en els pròxims dies entrarà a tràmit parlamentari.

D'altra banda, Jover ha anunciat que els membres de l'executiu han aprovat aquest dimecres en sessió de consell de ministres la creació de la comissió d'ètica de la investigació per als projectes de recerca mèdica i ha asseverat que les dues funcions principals de la comissió serà validar el projectes de recerca i l'assessorament al Govern en el camp sanitari i biomèdic.

stats