Societat 11/03/2021

L'hospital torna a permetre visites, de dos acompanyants, als ingressats

Durant les darreres hores s'han detectat 36 nous contagis per Covid-19 al país, amb un lleuger increment dels casos actius

ARA Andorra
1 min
Hospital de Meritxell

Escaldes-EngordanyEl Govern ha informat aquest dijous que durant les darreres hores s'han detectat 36 nous contagis. Aquests casos, per tant, provoquen que el nombre total de positius s'elevi fins als 11.166. Tot i això, també s'ha donat d'alta a 27 persones i els pacients recuperats ja són 10.735. Malgrat que els casos actius van a la baixa durant els darrers dies, el ministeri de Salut ha notificat aquest dijous un lleuger increment de nou persones, passant de 310 a 319. El total de defuncions fins a la data es manté en 112.

Pel que fa al centre hospitalari compta amb un pacient ingressat més. En total són 14, dels quals 7 estan a planta i 7 a l'UCI, 4 d'ells en situació de ventilació mecànica. Com és habitual, la planta Covid del Cedre segueix sense allotjar cap cas des de fa setmanes. La situació a les escoles continua deixant 14 aules sota vigilància activa –4 de manera total i 10 parcialment– i 28 en vigilància passiva.

En relació amb la campanya de vacunació, seguirà immunitzant la població inclosa en la fase 2 fins divendres, moment en què s'iniciarà la fase 3, mentre que durant la jornada d'aquest dimecres es van administrar un total de 644 vaccins.

D'altra banda, el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) recorda que a partir d'aquest divendres es tornaran a permetre les visites de l'exterior als pacients ingressats a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Així, els malalts ingressats podran assignar a dues persones com a acompanyants, que sempre hauran de ser les mateixes, sense poder coincidir ambdues alhora a l'habitació, amb la finalitat de garantir les mesures de protecció. L'horari de les visites s'estableix de dilluns a diumenge de les 12 a les 15 hores i de les 18 a les 21 hores.

stats