Societat 14/07/2022

L'Oficina de l'Habitatge gestiona 334 consultes durant el primer semestre

L'organisme informa que les consultes més freqüents són relatives a la recuperació del pis per a ús propi i les pròrrogues dels contractes

ARA Andorra
2 min
Habitatges de lloguer. / ARXIU

Andorra la VellaL’Oficina de l’Habitatge ha tancat el primer semestre del 2022 amb un total de 334 consultes ateses. El servei, que es troba ubicat a la planta baixa de l’Edifici Administratiu del Govern, té la finalitat d’oferir informació, orientació i resoldre els dubtes de la ciutadania sobre aspectes relacionats amb l’habitatge. Amb aquest objectiu, l’oficina centralitza i unifica l’atenció en aquesta matèria a través d’un professional especialitzat del ministeri de Territori i Habitatge, que compta amb una àmplia formació en habitatge per atendre presencialment les consultes. Es recorda que l’Oficina de l’Habitatge va començar a funcionar el 25 de febrer del 2020. Desglossant les dades, del total de 334 consultes realitzades entre l’1 de gener i el 30 de juny del 2022; 188 han sigut telefòniques, 91 presencials i 55 per correu electrònic. 

Pel que fa a les consultes més freqüents, es destaca que el 28,74% són relatives a informació sobre la pròrroga del contracte i el procediment per recuperar l’habitatge per a ús propi o familiar, d’acord amb la Llei de mesures de protecció i de flexibilització del mercat d’arrendament. Un 16,76% de les consultes estan vinculades a informació sobre els requisits i documentació a presentar dels diferents ajuts per part del Govern en matèria d´habitatge; com per exemple l’ajut a l’habitatge de lloguer o el Programa d’impuls per a l’emancipació dels joves.

També hi ha consultes lligades a demandes d’informació sobre els habitatges de protecció pública (7,48%), als desperfectes i reparacions a l’habitatge (7,10%), als consums i els seus repartiments (6,50%), i als requisits per sol·licitar l’exempció de l’Impost sobre transmissions patrimonials immobiliàries (5,06%). Alhora s’han registrat consultes variades, que representen un conjunt del 28,36% sobre el total, d’entre les quals destaca el retorn de les fiances o informació sobre l’actualització de l’Índex de Preus de Consum (IPC). Quant a la tipologia dels sol·licitants; hi ha 154 per part d’arrendataris, 70 de propietaris i 110 d’altres.

stats