Publicitat
Publicitat

En marxa el concurs per reformar el Rosaleda

El Consell de Ministres ha aprovat la licitació del concurs per seleccionar un arquitecte que redacti el projecte de reforma necessari per tal d'instal·lar el Ministeri de Cultura a l'Hotel Rosaleda d'Encamp.

El Govern ha licitat el concurs per seleccionar l'arquitecte que redacti el projecte de reforma necessari per tal d'instal·lar el Ministeri de Cultura a l'Hotel Rosaleda d'Encamp. Tal com ha donat a conèixer el ministre portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimecres, l'objectiu de l'Executiu és desenvolupar el programa integral de restauració i de rehabilitació de l’edifici perquè pugui acollir les dependències ministerials, tot posant en relleu el valor patrimonial de l'immoble. El termini per presentar ofertes acabarà el 28 de maig.

L'Executiu vol que el projecte integral de restauració, que ha de permetre donar un ús públic a l'hotel, garanteixi que es respecta aquest bé d'interès cultural en el seu canvi d'ús. El Govern ha manifestat que, d'una banda, es vol que l'immoble "posi en relleu la imatge del Ministeri de Cultura, associant-lo a un monument emblemàtic del patrimoni cultural d'Andorra", i de l'altra, que "doni una visibilitat social a la cultura i als diferents serveis que treballen en aquest àmbit".

Tal com ja s'havia avançat anteriorment, la intenció és que es desplacin a Encamp la majoria dels serveis del ministeri, a excepció dels Arxius Nacionals i de la Biblioteca Pública del Govern. Així doncs, l'Hotel Rosaleda acollirà el Servei Ministerial, el departament d'Administració i Pressupost, així com diferents àrees del departament de Promoció Cultural i Política Lingüística (l'Àrea
d’Acció Cultural i el Servei de Política Lingüística) i del departament de Patrimoni Cultural (la Biblioteca Nacional, l'Àrea de Conservació i Restauració, l'Àrea de Protecció de Béns Immobles i l'Àrea de Museus).

El refugi guardat de l'Illa costarà prop d'1,6 milions d'euros

En el Consell de Ministres d'aquest dimecres també s'ha aprovat l'adjudicació dels treballs de construcció del refugi guardat de l'Illa, a la vall del Madriu, a la parròquia d'Encamp. Les obres tindran un cost d'1.596.955 euros i un termini d'execució previst de 16 mesos. El nou refugi estarà ubicat en el mateix edifici que ja hi ha construït actualment, tot aprofitant l'estructura existent com a base.

Tindrà una capacitat de 50 llits - similar a la que té actualment el refugi lliure-, una zona de dia i de nit per als guardes (que seran entre dos i tres), un menjador interior amb una capacitat de 50 coberts per torn, una terrassa menjador per a 30 persones, sanitaris interiors i exteriors i dutxes.

El Govern ha remarcat que la construcció d’aquesta infraestructura "tindrà en compte la seva localització emblemàtica, en el cor de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, declarada bé immoble d’interès cultural en la classificació de paisatge cultural de la UNESCO". És per això que "han prevalgut de manera molt important els criteris de sostenibilitat mediambiental i d’integració paisatgística, tant a nivell cultural com natural". El de l'Illa serà el refugi guardat del país més allunyat de qualsevol nucli urbà.

Des de l'Executiu també s'ha posat de manifest que la construcció d'aquest refugi guardat "s'inscriu en la política de promoció del turisme de muntanya", i s'ha afegit que "el Govern compleix així el compromís de dotar el país de dos nous refugis guardats", el de l'Illa i el de la Borda de Sorteny, inaugurat el desembre passat, que s'afegeixen als dos ja existents, el del Comapedrosa i el de Juclà.

El fet de disposar de quatre refugis guardats permetrà als excursionistes efectuar la volta al país pel sender de Gran Recorregut País (GRP) per etapes, sense haver de baixar al fons de les valls, i amb les comoditats pròpies dels refugis guardats.

El Govern modernitzarà el sistema de comptatge d'entrada i sortida de vehicles

El Consell de Ministres també ha aprovat aquest dimecres la licitació d'un concurs per tal d'implantar un sistema de comptatge i classificació de vehicles a les zones frontereres. Actualment, Mobilitat ja disposa d'un sistema d'aforament de vehicles a la xarxa viària que serveix per a l'obtenció de dades que són d'utilitat tant per a la gestió del trànsit, com per al Departament d'Estadística i també per a Andorra Turisme.

Amb l'objectiu d'obtenir dades més acurades del nombre i classificació de vehicles que creuen les fronteres, el Govern ha considerat necessària aquesta modernització. Entre d'altres coses, aquest nou sistema permetrà classificar els vehicles en funció del seu país de procedència.

Des del Departament de Policia, a més, s'ha demanat la millora de la instal·lació d'identificació de matrícules de vehicles que hi ha a la frontera del riu Runer així com la col·locació d'aquest mateix sistema a la zona fronterera amb França, ja que actualment no hi és. L'objectiu és reforçar els mecanismes de seguretat pública.