Nova York oferirà vacunes als turistes

Unitats mòbils als punts turístics de la ciutat vacunaran amb Johnson & Johnson els visitants que vulguin

S.S.
2 min
Nova York fa més d'un any que va tancar Broadway

Nova YorkEl Central Park, l'Empire State Building i altres punts d'atracció turística per excel·lència a la ciutat de Nova York oferiran una nova experiència única als visitants: rebre la vacuna de la Covid-19. Ho va anunciar dijous l'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, com a part del seu projecte per reactivar l'activitat turística, que va caure gairebé completament durant l'any passat en el pic de la pandèmia. "Benvingut a Nova York, la vacuna t'espera", deia ja aquest divendres el compte oficial de Twitter de la Big Apple.

"Vine, és segur, és un gran lloc per anar i, a més, et cuidem", seria l'eslogan de la campanya, en paraules del mateix De Blasio, per atraure turistes i alhora transmetre sensació de seguretat sanitària a la ciutat que va ser l'epicentre de la pandèmia als EUA ara tot just fa un any, en l'inici de la crisi global. "Té sentit posar centres mòbils de vacunació als llocs on hi ha turistes", ha dit l'alcalde, que encara necessita l'autorització del governador de l'estat, Andrew Cuomo, per poder tirar endavant el seu pla, ja que la normativa estatal ara mateix només permet vacunar residents.

Si s'aconsegueix el permís estatal, unitats mòbils, tipus furgonetes medicalitzades, s'instal·laran en aquests punts turístics de Nova York i oferiran als visitants rebre la vacuna nord-americana Johnson & Johnson (que és d'una sola dosi). No obstant, segons les autoritats mèdiques dels Estats Units, una persona que es posa aquesta vacuna no es considera totalment immunitzada fins a 14 dies després de rebre-la.

L'alcalde demòcrata assegura que tan aviat com rebin el permís del governador, també demòcrata, s'instal·laran aquestes unitats mòbils, sense esperar a l'estiu. Fins ara, a la ciutat que no dorm mai s'han inoculat 6,8 milions de dosis de vacunes de la Covid-19, cosa que ja ha permès immunitzar totalment el 42% dels residents, 2,7 milions de persones. El 55% de la població adulta ja ha rebut almenys una dosi.

stats