Les ocupacions als càmpings van a la baixa

La pluja ha jugat un paper clau, tot i que esdeveniments com l'Ultra Trail han afavorit l'afluència de turistes

Durant el mes de juliol l'ocupació hotelera va disminur un 11%, segons les dades recollides per la Unió Hotelera d'Andorra, una tendència que també han notat els càmpings. Tanmateix, si els establiments hotelers atribueixen la baixada de l'ocupació a la situació actual dels mercats internacionals, els càmpings del Principat han vist afectada la seva activitat majoritàriament per les pluges de les darreres setmanes.

Xavier Ferran, del Càmping Internacional, calcula que l'afluència ha baixat un 25 per cent respecte a l'any passat. "Les pluges ens han afectat", afirma el propietari de l'establiment, però caldrà esperar que acabi el mes perquè "a l'agost és quan tenim més ocupació". D'igual manera són previsors al Càmping Valira, on asseguren que "el nivell d'ocupació es manté però les estances són més curtes".

El propietari del Càmping Ansalonga, Antoni Rossell, també ha notat com l'afluència de visitants ha baixat durant l'estiu, en especial entre setmana, "però proves com l'Ultra Trail han afavorit l'afluència". Coincideix en què el temps no ajuda, però durant aquesta temporada ha vist com els turistes que venen al Principat amb autocaravana han augmentat "i a aquests la pluja no els ha perjudicat".

Nova llei d'allotjaments turístics

A finals de juliol el ministre de Turisme, Francesc Camp, va avançar les línies del nou reglament per a allotjaments turístics en el qual el Govern ha estat treballant. En els propers mesos el ministeri adaptarà la normativa al negoci dels càmpings, una llei que la major part dels propietaris dels càmpings la veuen amb bons ulls. "El Govern ens la va presentar fa uns mesos en una reunió i és bastant similar a la que ja teníem", explica Xavier Ferran.

Tot i això, alguns gerents creuen que la nova llei hauria de posar l'accent en la regulació dels apartaments turístics. Cristina Tenorio, del càmping Pla, afirma que "estan rebentant el mercat", al posar preus més baixos que la resta d'establiments. Segons la propietària del càmping Pla, "els edificis del davant són tots allotjaments turístics amb els quals nosaltres, els establiments petits, no podem competir". Una allotjaments que arriben a marcar els preus dels apartaments fins a 20 euros per sota del que ells ofereixen.