Societat 20/01/2022

Òmicron ha infectat 600 persones les darreres hores, ha entrat a 210 aules i n'ha fet tancar 36

Canvi de criteri de França en la lectura dels codis QR, i Govern recomana als establiments que utilitzin www.validaqr.ad

ARA Andorra
2 min
Alumnes a l'exterior de l'escola andorrana de Sant Julià de Lòria.

Andorra la VellaEl ministeri de Salut ha detectat durant les darreres hores 629 nous contagis per Covid-19, una xifra que eleva els casos totals des de l'inici de la pandèmia fins als 32.201, dels quals 4.607 (+167) són actius. Tot i això, 462 persones han superat la malaltia des d'aquest dimecres i les altes totals ja arriben fins a les 27.450. El nombre de defuncions es manté en 144.

Pel que fa a la pressió a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, baixen el nombre de pacients a planta, de 10 a 7, però es mantenen estables a la Unitat de Cures Intensives (UCI) amb 7 persones ateses, 5 d'elles sota ventilació mecànica. A més, la planta Covid habilitada al Cedre continua acollint dos positius.

En relació amb la població escolar, hi ha 210 aules sota vigilància activa (+25), de les quals 36 es troben aïllades totalment (+7) i 174 de manera parcial. També hi ha 28 classes en vigilància passiva.

Finalment, quant al pla de vacunació, el Govern informa que ja s'han administrat 150.910 vacunes, de les quals 57.748 corresponen a primeres dosis, 56.923 a segones i 36.239 a terceres.

Canvi de criteri de França en la lectura dels codis QR. Govern recomana als establiments que utilitzin www.validaqr.ad

D'altra banda, el Govern recomana als establiments que utilitzin la solució informàtica www.validaqr.ad en la lectura de codis QR dels certificats Covid. Aquesta eina gratuïta, a disposició de tota la ciutadania, valida els codis emesos a Andorra, segons els criteris i les condicions actuals establertes per les autoritats sanitàries andorranes, així com els reconeguts per la Unió Europea.

Des del passat 15 de gener, França va canviar els criteris de validesa dels certificats de vacunació interns. Per aquest motiu el lector de QR francès no reconeix com a vàlid els certificats de dos vacunes, si la segona dosis es va administrar fa set mesos o més. D’aquesta manera, el lector francès està ajustat a uns paràmetres de validesa diferents dels d’Andorra.

En aquest sentit, també es recorda que aquelles persones que s’han recuperat de la malaltia, disposen d’un certificat Covid de recuperació amb una validesa de sis mesos. Aquest certificat, vàlid als països de la Unió Europea, es pot obtenir en format digital a l’aplicació Andorra Salut i en format paper en tots els Centres d’Atenció Primària.

De la mateixa manera també es recorda que es pot disposar d’un certificat COVID amb un test d’antigen de menys de 12 h o una prova TMA o PCR de menys de 72 h. Se’n pot disposar, un cop feta la prova, en format digital a l’aplicació Andorra Salut o en paper en tots els Centres d’Atenció Primària. En cas d’haver-se realitzat en un laboratori privat, aquest el facilitarà en format paper.

stats