Societat 23/05/2017

El premi Pirene incorpora una dotació per a reportatges mediambientals

La dotació, de 1.500 euros, serà per al treball sobre els Pirineus que faci especial incidència en el medi ambient o en la sostenibilitat

Ana
2 min
Les ministres Olga Gelabert i Sílvia Calvó. / M.T. (ANA)

Andorra la VellaEl premi Pirene de periodisme interpirinenc, creat l'any 1996, tindrà enguany una dotació 1.500 euros per premiar un treball de temàtica ambiental o de sostenibilitat. L'objectiu, segons la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, és fomentar reportatges periodístics d'aquesta temàtica per tal que els mitjans de comunicació ajudin a reforçar el pensament crític i a conscienciar la població a l'hora de motivar un canvi d'hàbits en matèria de consum o de cura de la natura. Així, en la 22a edició del premi, hi haurà una dotació de 3.000 euros per a la categoria de reportatge escrit, 3.000 euros més per a la de reportatge audiovisual -que inclou televisió, ràdio i Internet-, i 1.500 euros que poden acumular-se als anteriors o lliurar-se com un premi a part, per reconèixer un reportatge de temàtica mediambiental.

Es poden presentar al premi els treballs periodístics de premsa, ràdio o televisió que facin referència a qualsevol aspecte relacionat amb els Pirineus publicats o difosos entre l'1 de juliol del 2016 i el 30 de juny del 2017, i la convocatòria està oberta fina al proper 31 de juliol. El jurat està format per professionals de la comunicació, i enguany també s'hi integrarà un professional del medi ambient per poder ajudar a triar el reportatge que s'emporti la nova dotació.

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha recordat que els reportatges poden ser en català, castellà, francès, basc, anglès, aragonès o occità, per tal de poder incloure tota la serralada pirinenca. Gelabert també ha indicat que en el global de totes les edicions s'han rebut 443 treballs, la majoria en llengua catalana, amb una mitjana anual d'uns 13 treballs i amb un increment de treballs provinents de mitjans de comunicació andorrans en els darrers anys.

El canvi en les bases té també com a objectiu revertir la tendència a la baixa del nombre d'obres que s'hi presenten, i la intenció és que si la proposta té bona acceptació, aquesta nou premi de temàtica ambiental tingui continuïtat en les següents edicions del guardó.

stats