Societat 09/06/2021

Queda una persona ingressada per Covid i l'executiu alleugereix més restriccions

ARA Andorra
1 min
L'hospital Nosra Senyora de Meritxell.

Andorra la VellaEl ministeri de Salut només ha detectat durant les darreres hores deu nous positius de Covid-19, fet que provoca que els casos totals arribin fins als 13.791, dels quals 95 són actius. Les altes totals ja ascendeixen fins a les 12.569 i les defuncions es mantenen en 127, per la qual cosa "ja portem cinc setmanes sense lamentar cap mort", ha afegit el ministre Joan Martínez Benazet.

Quant a la pressió sobre el sistema sanitari, només hi ha un pacient ingressat a planta de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, i segueix sense haver-hi casos positius a l'UCI i a la planta Covid del Cedre. En relació amb la població escolar, tan sols es detecten quatre aules amb algun alumne confinat a domicili. Actualment, a més, la taxa de reproducció cau fins a 0,71. "En aquests moments les nostres dades epidemiològiques són excel·lents", ha apuntat.

Alleugeriment d'algunes restriccions

El ministre de Salut ha informat que durant aquest dimecres "es publicaran al BOPA dos avisos respecte a un cert alleugeriment de les restriccions sanitàries". En concret, ha detallat que respecte de les activitats extraescolars i de lleure, la xifra de persones que configurin el grup bombolla podrà passar a ser de 25 en totes les edats, i pel que fa a les llars d'infants i les guarderies podran acollir el nombre habitual de 20 usuaris.

stats