Societat 07/10/2022

El Raonador del Ciutadà defineix com un "drama" la problemàtica de l'habitatge

Vila es mostra a favor de crear un protocol d'actuació per protegir les persones desnonades

ARA Andorra
1 min
Imatge de les ofertes d'una immobiliària.

Andorra la VellaEl Raonador del Ciutadà, Marc Vila, defineix com un "drama" la problemàtica de l'habitatge per la manca d'accés a un lloguer assequible. Ho ha manifestat en una entrevista a 'Els matins de la Nacional' de RTVA, en la qual ha exposat que no veu expectatives de millora a la situació i ha recordat que els expedients relacionats amb l'habitatge suposen la meitat dels que gestiona la institució.

Vila també ha posat l'accés en les conductes d'alguns propietaris, qui continuen apujant el preu de l'arrendament, explicant l'exemple d'una família a qui li finalitzava el contracte i per mantenir-lo li arribaven a demanar el doble del que pagava fins al moment. "A una família que pagava 650 euros li envien una carta que no li volen renovar el pis. I després li diuen que, si vol negociar noves condicions, hi estan a disposició. El preu no el posa a la carta, però quan hi van o els truquen els diuen que el nou preu serà el doble: 1.300", ha exemplificat.

D'altra banda, en relació amb la creació d'un protocol d'actuació per protegir les persones que són desnonades, el Raonador del Ciutadà s'hi ha mostrat a favor perquè, entre altres aspectes, considera que cal tenir en compte el component social dels casos i assegura que avui dia ja no és fàcil trobar un nou habitatge. "Trobar un pis en un dia, en una setmana o així és molt difícil. Per tant, poder coordinar i que Batllia doni formació i es posin d'acord amb el Govern perquè Serveis Socials vingui abans, dintre del tema, és una bona cosa", ha apuntat.

stats