Societat 13/11/2021

Rosa Ferrer inaugura el primer Congrés Gastronòmic que dóna a conèixer la cuina andorrana

Arxiu ANA
2 min
Obren els cuiners andorrans, Ramon Sasplugas i Carles Flinch, el primer Congrés Gastronòmic amb cuina en directe.

Andorra la VellaFa 10 anys, el 13 de novembre de 2011, va ser notícia...

La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha donat el tret de sortida al primer congrés gastronòmic d'Andorra la Vella, que ha començat aquest diumenge el matí i acabarà dimarts. El congrés comptarà amb cuiners andorrans i de renom internacional per promocionar la cultura gastronòmica andorrana. Segons Ferrer, aquest esdeveniment té "voluntat de continuïtat" i ha de servir per donar a conèixer la cuina andorrana i pirenaica.

Aquest diumenge el matí, la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha inaugurat el primer Congrés Gastronòmic al centre de Congressos de la capital. Ferrer ha explicat que durant aquests dies "viurem la cuina autòctona, de sensacions i en directe".

Rosa Ferrer ha assegurat que aquest esdeveniment té "voluntat de continuïtat" i ha de servir per "donar a conèixer la cuina andorrana i pirenaica", ha explicat la cònsol major, qui ha lamentat que és una cuina "particular" i "desconeguda".

El congrés gastronòmic que compta amb professionals vinguts d'arreu és segons Ferrer "una ocasió excepcional i molt enriquidora per donar a conèixer els productes de la nostra terra". Rosa Ferrer ha afirmat que el congrés "serà un maridatge entre tradició, modernització, andorranització i internacionalització".

La jornada d'aquest diumenge l'han obert els cuiners andorrans, Ramon Sasplugas i Carles Flinch, amb cuina en directe on han usat sabors andorrans i després segurià la cuinera Montse Estruch qui farà una demostració de la cuina de les sensacions, a continuació Alessio Rossi, el cuiner del llac de Como a Lugano, mostrarà com maridar la pasta amb els productes andorrans i Patrik Mariot, el xef basc-francès, donarà a conèixer el bon menjar dels Hotels.

Al migdia, hi haurà una sessió amb la Quima i el seu equip, la cuinera mediàtica de la gent gran. També es farà una degustació de rebosteria i a la tarda hi haurà diversos fins que el vespre Javier de las Muelas farà una classe magistral de Dry Martini en directe.

stats