Societat 23/02/2022

S’estén, amb dos nous positius a la tercera planta, el brot de covid detectat a l’Hospital

L’ala de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de la tercera planta ha quedat sota vigilància

ARA Andorra
2 min
El servei d'Urgències de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Andorra la VellaEl brot detectat aquest dilluns a l'Hospital de Meritxell s'estén pel centre sanitari. El SAAS ha procedit aquest dimecres a activar els protocols de seguretat tant pels pacients com per als professionals després de detectar dos pacients positius a l’ala de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de la tercera planta de l’Hospital.

Així, els cribratges periòdics que es realitzen han permès detectar dos pacients positius dels 16 que hi ha ingressats a l’ala de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de la 3a planta. Els dos pacients s'han traslladat a la planta habilitada per a covid19 i la meitat de l’ala de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica ha quedat sota vigilància. Les famílies han estat immediatament informades, segons apunten des del SAAS, a més de recordar que arran dels brots produïts aquesta setmana s’han tornat a intensificar els controls amb antígens a les visites dels pacients.

L'Hospital suma els dos positius detectats aquest dimecres als vuit contagiats en brots a les instal·lacions. Tres diagnosticats entre els ingressos a la planta de medicina interna i pal·liatius, que ha quedat tancada per a les visites, i els tres pacients contagiats de la segona planta detectats aquest dimarts, juntament amb tres professionals del centre sanitari.

Expedient a l'Andorra Mountain Music per l'incompliment de les mesures sanitàries

D'altra banda, davant les imatges del primer concert de l'Andorra Mountain Music que va tenir lloc aquest dissabte, on gran part del públic assistent no va complir amb l'obligatorietat de dur la mascareta dins del recinte, el ministre portaveu, Eric Jover, ha anunciat aquest dimecres que es reforçaran les mesures de seguretat de cara a les properes actuacions. A més, ha detallat que el ministeri de Salut "ha obert un expedient informatiu" per tal d'esbrinar "què va passar i en quines condicions".

Jover ha assegurat que al Govern li consta que es feia una revisió a l'entrada del recinte on es comprovava que tothom portés la mascareta, tot i que després s'han vist imatges com un cop dins l'ús d'aquesta eina de protecció no va ser "el que haguéssim desitjat", per la qual cosa, i tenint en compte que encara resten tres concerts pendents, el primer d'ells aquest cap de setmana, es buscarà que el públic compleixi amb les recomanacions de Salut, malgrat que a hores d'ara, aquest control, "estem acabant de veure com s'hauria de desenvolupar".

stats