Successos 12/07/2022

El Tobotronc registra 43 incidents en els quatre anys del seu funcionament

Davant els sinistres s'han incrementat les mesures de seguretat

ANA
2 min
El tobotronc.

Sant Julià de LòriaTal dia com avui de fa 10 anys, el 12 de juliol de 2012, va ser notícia...

L'atracció més popular, i també la més polèmica últimament, de Naturlàndia, el Tobotronc, ha patit, des de la seva posada en funcionament al 2008 un total de 43 incidents. Segons han informat des del parc ecotemàtic, la majoria d'aquests successos, 39, han causat lesions menors, mentre que quatre accidents han requerit intervencions quirúrgiques. Des de Naturlàndia, però, assenyalen que a partir del 2010, quan es van produir divuit accidents, es van incrementar les mesures de seguretat, i els monitors han augmentat les advertències als usuaris, i així s'ha anat reduint el volum d'incidències. Tenint en compte que fins ara el Tobotronc ha fet 495.710 viatges, els 43 sinistres representen un 0,009% del total.

A partir de l'accident que va tenir lloc l'agost del 2011, on una nena va patir una ferida greu al peu mentre baixava pel Tobotronc, l'atracció ha estat polèmica per les seves mesures de seguretat, que s'han posat en dubte, sobretot des de la iniciativa engegada pel pare de la noia accidentada, Mark Mackay. 

Aquest dijous, des de Naturlàndia han volgut fer públiques les dades sobre el nombre total d'incidents que ha patit el Tobotronc, per defensar que 'compleix exhaustivament totes les normatives de seguretat del fabricant'. 

Segons les dades facilitades, des de l'obertura de l'atracció, al 2008 i fins a la data, s'han produït un total de 43 incidents. D'aquests, 39 han causat lesions menors com poden ser cops a la barbeta o a la mandíbula, dolor cervical o rascades a les mans o els peus. Els accidents més greus s'han produït en els darrers anys, han estat quatre, i tres d'aquests van ser el 2011 requerint intervenció quirúrgica per cops als peus. El darrer accident greu va ser el passat 4 de juliol, quan una noia de 23 anys es va fracturar la columna perquè els ocupants del trineu del davant es van aturar.

L'evolució del nombre total d'incidents va tenir el seu punt màxim al 2010, quan amb un total de 121.582 viatges efectuats amb el Tobotronc, es van produir divuit accidents, és a dir, que el 0,014% dels trajectes va patir un accident. Després d'aquesta evolució a l'alça, Naturlàndia va incrementar les mesures de seguretat de l'atracció, i els monitors van començar a incidir més en les recomanacions de precaució i l'obligatorietat d'obeir les normes de seguretat. Així, al 2011 es van produir un total de setze incidents, i en el que va de 2012 n'hi ha hagut tres. 

stats