Publicitat
Publicitat

CRÍTICA TV

La cuina del fàstic

La Sexta ha estrenat un nou reality: Pesadilla en la cocina , copiant cada segon d'un format nord-americà. El xef Alberto Chicote supervisa en cada episodi un restaurant nefast per reorientar els propietaris tant en la cuina i el menú com en l'organització i estètica del local. Té certa inspiració també en el reality britànic de Channel4 How clean is your house? ,en què dues expertes en neteja es dediquen a passar revista per les cases més brutes del país. La clau de l'èxit és aconseguir provocar el fàstic més absolut a l'espectador. I us asseguro que Pesadilla en la cocina supera els límits tolerables. En plena bombolla del gintònic i quan els restaurants s'han convertit en nuclis importants de relació social, Chicote ens obre les portes del que no veiem mai: els fogons i les neveres dels restaurants més lamentables. I n'hi ha per vomitar. Campanes extractores que gotegen greix dins l'olla on fan el menjar, pollastre i tonyina guardats podrits al mateix pot, llaunes en conserva florides i filets que podrien saltar sols a la paella. Sents la pudor des del sofà. I tot va al plat dels clients. Per variar el truc és el conflicte. Dijous descobríem el restaurant La Tana de la localitat de Pinto, on jo no m'acostaria. Demostra com qualsevol inepte es veu capaç d'obrir un restaurant avui. Propietaris i treballadors s'humilien discutint per tirar el negoci endavant. " ¡De ocho horas tú estás siete tocándote el coño! ", crida l'amo a la cuinera. Chicote és la Supernanny dels fogons, un ésser contundent que sap com esverar el personal i tornar-lo a calmar. Però té molt de comèdia forçada per copiar al mil·límetre l'original. Com tots aquests realities de superació personal, et fan creure que l'acció del programa és Lourdes i es resol per sempre la ineptitud i les mancances emocionals dels participants. Però no cal enganyar-se. L'única utilitat de Pesadilla en la cocina és fer una llista de restaurants on no s'han de posar mai els peus.