Política 11/06/2015

Andorra Telecom reabsorbirà 57 empleats fins ara contractats per empreses de treball temporal

El ministre Jordi Alcobé ha explicat que això serà possible gràcies al fet que l'entitat passarà, en breu, a convertir-se en una societat anònima de dret privat

Ana
1 min

Andorra la VellaEl ministre d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha anunciat, aquest dijous al Consell General, que Andorra Telecom reabsorbirà, en els propers 2 o 3 anys, un total de 57 empleats de la parapública que actualment estan contractats a través d'empreses de treball temporal, gràcies al fet que l'entitat passarà, en breu, a convertir-se en una societat anònima de dret privat. De fet, responent a una pregunta del grup parlamentari liberal, Alcobé ha detallat que són 72 els empleats d'Andorra Telecom contractats amb aquesta modalitat (38 amb una antiguitat de fins a 2 anys, 7 amb antiguitat de 2 a 5 anys, 14 d'entre 5 i 8 anys i 13 de més de 8 anys).

El ministre ha justificat aquesta situació per l'existència de la limitació de contractacions públiques i, en el cas d'una quinzena de persones, pel tipus de contractes de caràcter temporal o per hores. Arran d'aquestes informacions, els consellers liberals Carles Naudi i Jordi Gallardo han acusat l'entitat "de fer trampes al solitari i voler perdre" i de discriminar una part dels empleats pel fet de tenir salaris inferiors. A més, Gallardo ha demanat al ministre si és cert que aquests treballadors han estat informats d'un canvi de condicions perquè està previst que una empresa compri el 50% d'Andorra Telecom. El ministre ha negat aquest extrem i ha acusat Gallardo de mentir en un article d'opinió en què parlava que aquests contractes eren un abús per treure'n un rendiment.

stats