Publicitat
Publicitat

S'arxiva la querella contra el llibre que recopilava documents de l'afer BPA

La batlle Canòlic Mignorance conclou que “no pot considerar-se que els fets suposats en la denúncia siguin constitutius d'il·lícit penal"

La Batllia ha arxivat la querella interposada per l'AREB contra el Grup Cierco per l'edició, el març de l'any passat, d'un recull documental que explicava els passos i controls efectuats pel banc abans de la seva intervenció, i el funcionament de l'entitat. Segons han denunciat des del Grup Cierco en un comunicat, amb aquesta querella “l'administració pretenia atacar la llibertat d'informació i comunicació emparant-se amb una suposada revelació de secrets empresarials”. Així doncs, en un aute notificat recentment, la batlle Canòlic Mignorance conclou que “no pot considerar-se que els fets suposats en la denúncia siguin constitutius d'il·lícit penal, pel que s'escau l'arxiu del procediment”.

Segons han explicat des del Grup Cierco, l'informe 'La intervenció del Grup BPA' era una narració de fets completats amb l'annexat de gairebé trenta documents que “justifiquen el relat facilitat d'una manera objectiva i precisa”. En la querella, l'AREB, com a administrador de BPA, deia que el descobriment dels secrets d'empresa que s'hauria produït amb l'edició del recopilatori documental va poder afectar negativament el procés de venda de Vall Banc, atès que el seu valor podria haver-se vist minvat.

En un dels considerants de l’aute, que recull el comunicat del Grup Cierco, Mingorance explica que “és un secret d’empresa la dada, document o objecte que constitueixi o contingui un secret rellevant per a la competitivitat d’una empresa. En aquest sentit, es pot considerar que el llibre publicat per Grup Cierco SAU, objecte d’autes, conté informació de caràcter secret per a l’empresa, que no era coneguda ni tan sols per a molts dels treballadors de la mateixa. Ara bé, no és menys cert que en el moment en què es produeix la publicació, quan l’entitat bancària ja ha estat intervinguda, no pot apreciar-se que la revelació afecti a la competitivitat de l’empresa, que ja es troba, podríem dir, fora de la concurrència del mercat per trobar-se en procés de resolució”.