Publicitat
Publicitat

El FeMAP porta els sons medievals florentins al jaciment de la Margineda

El concert, titulat 'A l'ombra del Duomo de Florència' ha estat a càrrec del Trença Ensemble i la soprano Aina Martín

El 'Trecento' italià, és a dir, el segle XIV, ha arribat aquest dijous al vespre al jaciment de la Roureda de la Margineda de la mà del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). El grup format per Anna Danilevskaia, a la viella i la flauta, Atsushi Moriya, a la flauta, Peppe Frana, al llaüt i Pere Olivé, a les percussions, ha repassat, amb la soprano Aina Martín, obres de Francesco Landini i de Paolo, Andrea i Lorenzo da Firenze, per traslladar el públic a l'escena musical de la vida medieval de la Itàlia renaixentista.

El títol del concert, 'A l'ombra del Duomo de Florència', evoca a les melodies escrites al voltant de l'espectacular catedral florentina, que es va construir entre el 1296 i el 1436. En aquell espai van coincidir en el temps dues manifestacions artístiques, com la música i l'arquitectura, una escena que s'ha volgut repetir aquest dijous al jaciment andorrà, amb els sons més clàssics i la improvisació -un recurs ja present a l'època.

Amb motiu del concert, Molines Patrimonis, que gestiona la Roureda de la Margineda i que col·labora amb el FeMAP, ha ofert una visita guiada extraordinària i gratuïta al jaciment abans del concert. Una de les teories no confirmades que interpreten l'origen de les restes trobades al jaciment les associa al Castell de Sant Vicenç, que data de finals del segle XII. Així doncs, es tracta d'un escenari perfecte, tot i la distància, per a la proposta italiana de Trença Ensemble i Aina Martín, que amb la seva delicadesa han conquerit al públic, entre el qual es trobaven el cap de Govern, Toni Martí i l'excap de Govern Òscar Ribas.