Publicitat
Publicitat

Raphael i Juan Diego Flórez, per primer cop a Andorra i per la porta gran

Les entrades per als concerts d'un dels millors tenors del món i del carismàtic artista espanyol (acompanyat de l'ONCA) es posen a la venda l'1 d'agost

L'agenda d'actes de la Capitalitat Iberoamericana de la Cultura d'Andorra la Vella ja té el seu emblema, el colofó a mesos d'activitats relacionades amb la cultura i la participació ciutadana. Es tracta de dues estrelles del panorama artístic internacional que faran uns concerts de "dimensió mundial", tal com ha volgut destacar el cònsol menor de la capital, Marc Pons. Parlem (sense ordre de preferència), del tenor peruà Juan Diego Flórez, i del cantant espanyol Raphael. El primer actuarà el 15 de setembre a les 20 hores, al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, mentre que el segon ho farà el 30 de setembre, a la mateixa hora i lloc. El director artístic Josep Maria Escribano ha manifestat que és "un orgull" tenir per primera vegada al país aquestes dues estrelles, les quals "han trepitjat els millors escenaris del món". Les entrades es posaran a la venda el proper dilluns, 1 d'agost, a través de la pàgina web www.capitalcultural.ad, i a l'oficina de Turisme d'Andorra la Vella, a uns preus que oscil·len entre els 40 i els 60 euros. De moment hi haurà disponibles unes 500 entrades per a cada concert.

El Comú d'Andorra la Vella ha fet un "esforç econòmic important" per portar al país aquests artistes, tot i que Pons ha assegurat que recuperaran la inversió amb la venda d'entrades. S'ha destinat 75.000 euros per al concert de Juan Diego Flórez, i 42.000 per al de Raphael. A banda d'aquesta quantia, cal sumar la que aporten els patrocinadors dels concerts, Crèdit Andorrà, Rolex Andorra Turisme, l'Andorra Park Hotel i Pyrénées Andorra.

"El propi Plácido Domingo diu que Juan Diego Flórez és el millor tenor del món", ha destacat Escribano de l'artista Peruà. Al concert estarà acompanyat al piano per Vincenzo Scalera, també considerat una "estrella", i junts interpretaran òperes de Rossinni, Donizetti i Bellini. Escribano ha assegurat que a Juan Diego Flórez li fa "molta ilusió venir a Andorra", sobretot partint que ho fa en un concert emmarcat dins el foment de la cultura iberoamericana.

Pel que fa a Raphael, farà un recopilatori dels seus èxits, "temes immortals" ha definit Escribano, en un format simfònic, dins la gira que està realitzant aquest estiu, tot i que la particularitat del concert a Andorra és que estarà acompanyat de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA), amb 61 músics i sota la direcció de Rubén Díez, que porta el propi Raphael. L'ONCA i el cantant faran tres assajos abans de la cita, tot i que dos dels quals no es faran al Principat, ha explicat Escribano.

Finalment, i per concloure aquest programa d'activitats culturals del setembre, s'instal·larà per diversos punts de la parròquia una exposició fotogràfica dels millors tenors del món. Seran "fotos gegants" cedides pel Festival de Peralada. Es podran veure entre concert i concert, és a dir, entre el 15 i el 30 de setembre.