Cultura 15/03/2022

'De colors i estacions', una exposició que mostra l'evolució de l'artista Mònica Armengol

S'ha inaugurat aquest dimarts i es trobarà a L'Estudi d'Ordino fins al 5 d'abril

A. S. (ANA)
2 min
L'exposició 'De colors i estacions' de l'artista ordinenca Mònica Armengol.

OrdinoTret de sortida a l'exposició 'De colors i estacions' de l'artista ordinenca Mònica Armengol. Des d'aquest dimarts a les 18 hores, les més de trenta obres es poden observar a L'Estudi fins al pròxim 5 d'abril en els horaris de l'edifici sociocultural, de dilluns a divendres entre les 9 i les 20 hores i els dissabtes de les 9 a les 13 hores. L'exposició és una recopilació de tots els treballs que l'artista ha anat fent durant els anys, i "marca una l'evolució de l'estil i de la tècnica", ha comentat Armengol. De fet, ha explicat que les seves primeres obres eren fetes amb 'patchwork' i que treballava molt amb teixits. Després "he anat evolucionant cap al tridimensional, que ho mostro amb il·lustracions i alguns gravats" per retornar a treballar el paper, ha indicat.

Tot i les diferents tècniques i èpoques, Armengol ha puntualitzat que el fil de conductor de totes és la dualitat. "Busco la confrontació entre una part molt impulsiva, expressiva, visceral i caòtica" amb una altra part "ordenada, metòdica i quadriculada", ha especificat. Entre les diferents tècniques, a banda de 'patchwork', també hi ha gravats, aquarel·les, tècniques mixtes i collages pictòrics sobre paper.

Pel que fa a la inspiració, Armengol ha explicat que en uns inicis era principalment l'informalisme i l'impressionisme abstracte, per després decantar-se cap a la figura de la dona. "En una fase vaig estar treballant molt amb les formes corbes a través de la costura i buscava la creació d'una silueta femenina suggerida", ha indicat. D'altra banda, les muntanyes també han estat una font d'inspiració, ja que quan viatja sempre pren apunts amb aquarel·les i després "els plasmo en collage sobre el paper".

'De colors i estacions' és la primera exposició individual de l'artista a Ordino, i quan des de La Capsa, Espais de Creació, se li va proposar de fer-la, no va poder dir que no, ha indicat Armengol. "Vaig treballar a l'escola i a més també vaig ser alumna" i, per tant, "no vaig poder dir que no perquè era una proposta que em tocava molt de prop", ha afegit.

L'artista ordinenca Mònica Armengol explica part de l'exposició.
Obres de l'exposició 'De colors i estacions'.
stats