Cultura 24/07/2021

Ioga a Les Solanelles

Les sessions a l’aire lliure d’Encamp estrenen nova ubicació

E.C.
2 min
La sessió de ioga celebrada aquest dissabte a Les Solanelles.

EncampDesprés de l'èxit que l'any passat van tenir les sessions de ioga a les Bons i Engolasters, enguany el comú d'Encamp ha sumat una ubicació més per a les classes a l'aire lliure; i no una qualsevol, aquest dissabte, una quinzena de persones han pogut gaudir de les vistes espectaculars de Les Solanelles mentre seguien les instruccions de la monitora Valeria Beriso.

La sessió de ioga celebrada aquest dissabte a Les Solanelles.

Si a l'hivern la terrassa del bar situat a l'arribada del Funicamp sol estar ocupada pels esquiadors, a l'estiu -i almenys per un dia-, s'ha omplert d'estoretes, malles i bidons d'aigua per crear un gimnàs improvitzat on connectar-se amb la natura i amb un mateix. Tal com ha explicat Beriso, que enguany repeteix com a monitora, "l'objectiu és que la gent vingui més a la muntanya i faci més ioga; hem vingut aquí a trobar un vincle amb l'entorn i a fer una classe d'autoestima". El vent, que aquest matí bufava amb força, ha estat un aliat per combatre la calor i aportar un punt "salvatge" a la sessió, que s'ha fet a més de 2.500 mestres d'alçada. Val a dir que la pujada amb el Funicamp i la classe de ioga han estat totalment gratuïtes. Les altres dues sessions es van celebrar el passat 10 de juliol a Sant Romà de les Bons, i el 17, al llac d'Engolasters.

La sessió de ioga celebrada aquest dissabte a Les Solanelles.

El conseller de Turisme i Reactivació de la parròquia, Nino Marot, ha explicat que "la intenció és fer aquest tipus d'activitats en llocs emblemàtics i turístics perquè creiem que és una manera diferent de conèixer els indrets, tant els locals com els visitants". Marot ha titllat "d'èxit" totes les sessions, que sempre s'han omplert. Tot i que la classe dura una hora, "molts dels assistents després es queden a la zona a gaudir de la restauració i la natura", ha afegit.

La sessió de ioga celebrada aquest dissabte a Les Solanelles.

Natura i esport, tot l'estiu

Les activitats esportives dirigides i gratuïtes adreçades a majors de setze anys, del 5 de juliol fins al 3 de setembre que juntament amb els espectacles infantils i musicals completaran el calendari amb més de 80 activitats gratuïtes per aquest estiu. La novetat d'enguany, la marxa nòrdica, serà tres divendres, el dia 30 de juliol, el 20 d'agost i el 3 de setembre. Els pals per caminar els podrà dur cadascú i qui no tingui es facilitarà des del Comú. És una activitat adreçada a tots els públics, ja que no requerirà tenir una elevada condició física i és adequada també per a persones grans. El punt de trobada serà a les 10 h del matí davant del Complex Esportiu d'Encamp. Excepte pel 'cycling', per la resta d'activitats és necessari realitzar inscripció prèvia trucant al 732700, o en el cas dels socis dels centres esportius, també poden fer-la a través de la plataforma de reserva habitual dels centres esportius al web comuencamp.ad

stats