Cultura 27/10/2016

Els robots en el cinema de ciència-ficció aterren a l'ArtalRoc

L'exposició, que s'inaugura el 8 de novembre, comptarà amb projeccions de pel·lícules i curtmetratges, tallers, i un col·loqui amb el director del Festival de Sitges

ARA Andorra
2 min
Els robots en el cinema de ciència-ficció aterren a l'ArtalRoc

Andorra la VellaEl Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, en col·laboració amb l’Associació Ull-Nu, ha organitzat l’exposició 'Robots en el cinema de ciència-ficció', que s’inaugurarà el pròxim 8 de novembre a les vuit del vespre a la sala d’exposicions ArtalRoc. La mostra, comissariada per Hèctor Mas, director del Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus Ull-Nu, recull materials de més de 200 pel·lícules de ciència-ficció relacionades amb robots, entre les quals consten no només les més emblemàtiques, sinó també les més excepcionals. L'exposició anirà acompanyada de projeccions de pel·lícules i curtmetratges, tallers, i un col·loqui amb el director del Festival de Sitges.

La mostra inclou objectes originals utilitzats en rodatges, reproduccions, cartells, fotografies i altres materials gràfics es distribueixen en un recorregut cronològic que s’inicia amb la primerenca 'Houdini in the Master Mystery', dirigida per Burton King l’any 1919, fins a arribar a 'Morgan de Luke Scott', estrenada aquest mateix 2016. Destaquen un bust original d’Arnold Schwarzenegger a 'The Terminator' (1984) i una reproducció a mida real de R2D2 de 'Star Wars' (1977), que els seus creadors posaran en funcionament el dia de la inauguració.

L'objectiu de l'exposició és oferir una "oportunitat única" per retrobar-se amb alguns dels personatges més emblemàtics del 7è art, i alhora reflexionar a l’entorn de l’ésser humà i allò que el defineix. Algun dels temes que es tracten són l’encarnació del desig de domini de l’home envers la dona en la figura del robot o com l’aparició dels robots al cinema de ciència-ficció obliga l’espectador a plantejar-se què defineix de forma inherent l’ésser humà com a espècie.

La mostra inclou la projecció d'una desena de curtmetratges amb protagonistes robots al final del recorregut, així com activitats paral·leles per a totes les edats: La projecció de 'Metropolis' amb la banda sonora en directe a càrrec del grup Likantropika, un taller de robòtica, un taller de Lego Mindstorm EV3 per construir i programar un robot, i la projecció de 'Blade Runner' amb un col·loqui amb el director del Festival de Sitges, Àngel Sala.

stats