Creixen les despeses de la branca de jubilació en un 9,1%

També s'han incrementat els ingressos arran de l'increment dels assalariats i treballadors per compte propi

Les despeses de les prestacions de la branca jubilació de la CASS s’han incrementat un 9,1% el primer semestre de l’any respecte del mateix període de l’any passat. De manera paral·lela, s’han incrementat, en aquests primers sis mesos de l’any, els ingressos arran de l’increment dels assalariats i dels treballadors per compte propi.

Aquestes dades han estat fetes públiques per la CASS després del consell d’administració que ha tingut lloc aquest dimarts i en què s’ha acordat la liquidació de comptes del primer semestre del 2019. D’aquesta manera, es posa en relleu que els ingressos per cotitzacions a la branca general han crescut un 4,1%, arribant als 63,2 milions. El total d’ingressos registrats per cotitzacions de prestacions econòmiques de la CASS (tant baixes com pensions) ha estat aquest primer semestre de l’any de 5,2 milions. Les despeses en aquesta branca general també han crescut un 6,2%, sent les de prestacions sanitàries de 50,1 milions (un 4,4% més que el mateix semestre del 2018) i de 30,2 milions les prestacions econòmiques (baixes, pensions d’invalidesa i pensions d’orfenesa), que augmenten un 9,4%.

Pel que fa als ingressos a la branca de jubilació, han augmentat en un 3,4% respecte del mateix semestre de l’any passat. Els ingressos per cotitzacions dels assalariats i treballadors per compte propi han estat de 73,2 milions d’euros. A més, per cotitzacions de prestacions econòmiques (pensions i baixes) la xifra ha estat de dos milions i s’han rebut 2,4 milions de la transferència del Govern. Pel que fa a les despeses de les pensions contributives, han sumat 49 milions i creix un 9,1% respecte del mateix semestre del 2018 i quant a les no contributives, pugen a 2,4 milions, un 5,3% més.

Tal com afegeixen des de la CASS, els primers sis mesos de l’any el nombre d’assalariats ha augmentat un 3%. Al juny constaven 39.592 persones registrades com a assalariades, un 1,9% més de les que hi havia registrades el juny de 2018. També han augmentat en un 2% els cotitzants per compte propi, que al juny eren concretament 6.623. Quant al nombre de pensionistes a càrrec de la branca general, han disminuït en un 1% en relació al 2018, situant-se en 2.639 al juny. Pel que fa a la branca de jubilació l’augment dels pensionistes en relació a l’any passat és d’un 3%, amb 13.109 al juny.