Economia 12/07/2022

Boicot al turisme de compres a Andorra

Els ecologistes francesos adverteixen que els viatges d'anada i tornada al Principat en un mateix dia tenen conseqüències mediambientals

ARA Andorra
1 min
Establiment de venda de tabac.

Andorra la VellaEls ecologistes dels Pirineus Orientals d'Europa Ecologia els Verds (EELV) han engegat una campanya al sud de França en contra del turisme de compres a Andorra. Adverteixen que els viatges d'anada i tornada al Principat en un mateix dia tenen conseqüències mediambientals. També convida Andorra a replantejar el seu model econòmic: "l'economia d'Andorra no pot basar-se únicament al duty-free".

Segons explica el mitjà francès L'Indépendant, David Berrué, que és el portaveu del partit a la zona dels Pirineus catalans, parla dels problemes que comporta i comportarà per a les poblacions que depenen de la carretera RN-116. Convida els veïns i polítics de la zona a no potenciar la carretera ni aquest tipus de turisme, que al mig i llarg termini podria afectar a la seva qualitat de vida, per la contaminació dels carburants a una carretera que no està pensada per aquesta densitat del trànsit.

stats