Esports 31/01/2023

L'FC Andorra descarta el nou estadi per la inflació

El comú, l'equip i els patrocinadors consideren inviable el projecte a Prada de Moles

2 min
El camp de futbol a Prada de Moles.

EncampEl projecte del nou Prada de Moles, que es va anunciar el passat estiu, no es farà. L'FC Andorra no tirarà endavant el complex esportiu a Encamp, tal com s'ha anunciat aquesta tarda en una roda de premsa conjunta entre el comú i el club esportiu. Per tal d'explicar la decisió han comparegut els cònsols encampadans, Laura Mas i Jean Michel Rascagnères; el conseller d'Esports Xavier Fernàndez; el president de l'FC Andorra, Ferran Vilaseca; el director general, Jaume Nogués i el directiu Francesc Destrée. Vilaseca ha dit que "és una decisió consensuada entre nosaltres, el comú i el nostre patrocinador principal, MoraBanc, però la desviació a causa de la conjuntura internacional no ens permet tirar endavant el projecte".

Cal recordar que el projecte amb el qual es va fer l'adjudicació provisional tenia uns costos de 26 milions d'euros per la construcció de l'estadi i 1,5 milions pel camp d'entrenament. Amb els números d'avui i després de "fer fins a quatre nous projectes" segons ha dit el president del club, les xifres augmenten fins als 37 + 3 milions, el que suposa una desviació de 12,5 milions d'euros. A més a més, l'oferta del juliol ja superava en 6 milions el pressupost màxim que s'havia fixat l'entitat tricolor, que tenia el llindar als 20 milions.

Vilaseca ha explicat que "hem de fer un exercici de responsabilitat. Ha sigut molt dur, però és la realitat" i ha posat com a esculls principals per poder fer l'estadi de Prada de Moles "la guerra d'Ucraïna, el boom de la construcció al país, l'increment dels costos i les exigències que ens marca la lliga. Tenim un límit salarial per fitxar jugadors i en aquest cas és el mateix; era una línia que no podíem sobrepassar". "Hem fet una sèrie de millores en l'Estadi Nacional i allí hem destinat els diners del fons de CVC. Ara ens tocarà anar a parlar amb Govern pel conveni del Nacional i a partir d'aquí haurem de veure què passa".

Al seu torn, Mas ha dit que "el camp de la Federació Andorrana de Futbol no perilla, i l'estadi ja està en construcció". La cònsol major ha afegit que "nosaltres mantenim l'aposta per l'esport. Som Vila Esportiva i com a tal fa un mandat i mig que hi estem treballant. Ara teníem diverses iniciatives amb stand by, que ara tocarà reprendre-les". Mas ha apuntat també que "el comú ens vam comprometre a aportar 10 milions i que aquest projecte no posés en risc les nostres finances. No podíem anar més enllà".

stats