Fa 10 anys 25/01/2023

La xarxa de la màfia russa desarticulada a Lloret disposava de societats i col·laboradors a Andorra

Els detinguts estan acusats de blanqueig de capitals, delictes contra la Hisenda Pública i falsedat documental

ANA
1 min
La Guàrdia Civil escorcolla una immobiliària sospitosa a Lloret de Mar.

Andorra la VellaTal dia com avui de fa 10 anys, el 25 de gener de 2013, va ser notícia...

La xarxa de la màfia russa desarticulada aquest divendres a Lloret de Mar (Selva) disposava de societats i col·laboradors ubicats a les illes Seychelles, Xipre, Andorra, la República Eslovaca o les Illes Verges britàniques, segons han informat fonts de la investigació a EFE. Les empreses investigades estaven vinculades amb Semion Mogilevich, un dels deu delinqüents més buscats per l'FBI.

La Guàrdia Civil ha detingut aquest divendres al matí a Lloret de Mar quatre presumptes membres de la màfia russa, entre ells el seu suposat líder Andrei Petrov, acusats de blanquejar més de 56 milions d'euros en negocis de tota mena, durant dos anys, a Catalunya. Segons les fonts citades per EFE, aquesta xarxa blanquejava fons procedents de Rússia i tenia vinculacions societàries amb dues organitzacions criminals d'aquest país: Solntsevskaya i Solomonskaya.

Els detinguts en l'anomenada operació Clotilde, que continua oberta i que està dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional espanyola, Eloy Velasco, estan acusats de blanqueig de capitals, delictes contra la Hisenda Pública i falsedat documental.

Segons les informacions facilitades, el cap d'aquesta xarxa estava establert a la zona de Lloret i havia creat nombroses empreses amb la col·laboració i assessorament d'altres persones infiltrades en el teixit econòmic de la comarca.

stats