Publicitat
Publicitat

BARÇA

Messi respon a través de la imatge

El jugador argentí multiplica els missatges a les xarxes per respondre a la seva situació judicial

Quan se sobreactua per aparentar normalitat, és que la normalitat s’ha perdut pel camí. Durant les últimes hores, just després de saber-se que el jutge Manuel Alcover el portava a judici, Leo Messi ha bombardejat les xarxes socials amb quatre fotografies seves. Normalment, el futbolista blaugrana acostuma a penjar alguna imatge puntual, cada cert temps, però en les últimes 24 hores ha fet servir les noves tecnologies per explicar el seu estat d’ànim.

Orfe del terreny de joc, Messi va expressar-se a través de la imatge quotidiana, sense un missatge ni un destinatari clar, i va donar peu a interpretacions múltiples i variades. A l’entorn del futbolista no tothom veu clara la política que s’està duent a terme durant les últimes hores, i la manera com es fan públics els missatges que llança el jugador, ja sigui a través d’un comunicat oficial o de les instantànies quotidianes.

El missatge més sorprenent

L’argentí vol aparentar naturalitat, que la decisió judicial no l’afecta en absolut, i ho va fer amb tres imatges a Instagram i una més a Facebook. Una dada que exemplifica el canvi d’hàbits: l’última instantània que havia penjat a Instagram era del partit contra el Roma al trofeu Joan Gamper d’aquest estiu, quan va fotografiar-se al costat del futbolista italià Francesco Totti. La imatge amb el crac romà la va pujar a la xarxa molt més tard, el 9 de setembre, fa un mes.

Una de les instantànies que més va obrir el debat en la jornada d’ahir, susceptible a múltiples interpretacions, és la que va publicar ahir al matí, quan va fotografiar-se estirat al sofà, amb les crosses ben visibles, assenyalant amb els dits polzes una samarreta amb el nom de París, i un missatge enigmàtic: “Així estic jo... H”. Aquesta “H” final és la que va comportar més lectures en clau judicial, ja que es va interpretar com un missatge a la Hisenda espanyola, l’òrgan que ha collat Messi fins al final, acusant-lo de tres presumptes delictes per frau fiscal, i que va derivar en la decisió del jutge de dictar l’obertura del judici oral. L’Advocacia de l’Estat, que defensa els interessos d’Hisenda, la presideix Marta Silva de Lapuerta, que va formar part de la directiva del president del Reial Madrid, Florentino Pérez.

Matís de cara a l’Argentina

La frase de Messi, però, no només va tenir interpretacions judicials, també es va relacionar amb la derrota del combinat argentí contra l’Equador de la matinada anterior. El davanter del Barça va haver de sortir al pas de les especulacions -només les referents al seu país- i va negar que estigués parlant del combinat que dirigeix Gerardo Martino. D’aclariments sobre la decisió del magistrat, cap. “Aprofito per aclarir que el meu missatge anterior no té res a veure amb la derrota de l’Argentina. Òbviament vaig a totes amb els meus companys i la selecció. Espero que contra el Paraguai puguem aconseguir els tres primers punts, que serien molt importants després de no poder començar bé les eliminatòries”, va defensar el futbolista de Rosario per sortir al pas.

Paral·lelament a la seva activitat a la xarxa, a Messi se’l va veure somrient i tranquil a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. El futbolista argentí, que encara està duent a terme la primera fase de la recuperació, va desplaçar-se fins a Sant Joan Despí acompanyat del seu amic Luis Suárez, veí de Messi a Castelldefels. L’uruguaià, amb Messi sense poder conduir durant unes setmanes, s’ha convertit en el conductor habitual, i acostuma a portar el seu company de vestidor fins a Barcelona.