Publicitat
Publicitat

BARÇA

El jutge porta Bartomeu i Rosell al banc dels acusats

S’obre el judici oral tot i l’opinió contrària d’una instància superior

Novament, després d’una gran victòria al terreny de joc, l’Audiència Nacional va sacsejar els despatxos del Camp Nou i va esborrar el somriure dels directius del Barça. El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata va dictar ahir al matí l’obertura del judici oral pel cas Neymar. El president, Josep Maria Bartomeu, i el seu antecessor Sandro Rosell, s’hauran d’asseure, per tant, al banc dels acusats per un frau fiscal de més de 13 milions d’euros que presumptament haurien comès en el fitxatge del davanter brasiler.

El moment judicial va tornar a sorprendre al Camp Nou, però també es va rebre amb perplexitat el fet que el titular del jutjat d’instrucció número 5 obrís judici oral malgrat que una instància superior, la sala penal de l’Audiència Nacional, va acordar el 27 d’abril “la suspensió de la tramitació de la causa fins que no recaigui la resolució definitiva que resolgui la qüestió de competència”. Dit d’una altra manera, al seu escrit la secretaria judicial de la sala penal manté que abans d’asseure els representants blaugranes al banc dels acusats s’haurien de resoldre les apel·lacions que van presentar Bartomeu, Rosell i el Barça, que basaven la seva defensa en la falta de competència de l’Audiència Nacional per jutjar el cas Neymar.

Els advocats per part blaugrana consideren que l’Audiència Nacional ja no té competència, ja que no hi ha cap tipus de sospita d’un delicte comès al Brasil, tal com s’investigava inicialment arran de la querella que va interposar Jordi Cases per una “apropiació indeguda”. L’Audiència Nacional s’encarrega dels delictes que cometen els ciutadans espanyols a l’estranger i, per això, un cop el cas va derivar cap a un delicte fiscal dins de les fronteres espanyoles, al Camp Nou consideren que hauria de derivar-se a Barcelona. Es van presentar set recursos (un Rosell, tres el club i tres Bartomeu) en què se sol·licitava el trasllat a Barcelona, una qüestió que ha de resoldre un tribunal col·legiat de tres persones. Tot i que no s’ha resolt encara, el jutge ha decidit tirar-ho endavant i envia el procediment a la secció quarta de la sala penal, presidida per la magistrada Ángela Murillo, perquè celebri el judici oral.

La fiscalia demana que Bartomeu sigui condemnat a dos anys i tres mesos de presó, i Rosell a set anys i mig, alhora que reclama multes i indemnitzacions que superen els 62,6 milions d’euros.

Històries de superació esportiva