Publicitat
Publicitat

La portera de Bartomeu

Umtiti i Denis Suárez responen en un escenari de màxima exigència com San Mamés

Ja es digui Robert Fernández o Albert Soler, la portera de Josep Maria Bartomeu ha fet la feina que li tocava, pulcra i eficient a l’hora de posar ordre a les entrades i sortides del vestidor. A diferència de la portera original que va immortalitzar Josep Lluís Núñez, experta en talonaris com el seu creador, aquest any el Barça ha buscat jugadors joves -tampoc barats- que donin continuïtat a una generació única que està arribant a la maduresa. Fons d’armari per complicar la gestió del vestidor de Luis Enrique, que ara té futbolistes per poder escollir. Beneït problema. Si fins ara el Barça tenia el millor onze, però una plantilla insuficient, ara s’han posat al mateix nivell.

En un escenari imponent com San Mamés, dos dels fitxatges de la portera van complir a gran nivell. Samuel Umtiti va confirmar que és un central expeditiu arran de terra, intimidador en el joc aeri i, a excepció d’alguna excursió fallida, resolutiu a l’hora de treure la pilota controlada des del darrere. Amb el francès falta molt per polir, però amb les tres pinzellades que ha dibuixat fins ara, ha evidenciat que té més futbol que Mathieu i Vermaelen junts, i que competirà amb Mascherano per un lloc a l’onze. L’altre debutant, Denis Suárez, va demostrar que l’etiqueta de virtuós que l’acompanyava des que liderava el filial al Mini no està renyida amb el rigor tàctic i l’esforç. Partit immens d’un futbolista gallec que s’ha convertit en el primer recanvi al mig del camp, aprofitant l’absència d’Iniesta per guanyar la partida a un André Gomes que encara desconeix els automatismes del grup i un Rafinha que haurà de fer un pas endavant si no vol ser actor secundari.

La portera tenia un pla i l’ha executat, amb algun imprevist inesperat com l’adéu de Bravo. No s’ha fitxat regint-se només en el demà, sinó pensant a mitjà termini, cosa que no està renyida amb el fet que siguin tots jugadors de rendiment immediat. La portera ha creat competència, la millor notícia per a un vestidor ja de per si insaciable. Ara només li falta saber vendre.

Històries de superació esportiva