Publicitat
Publicitat

Carta a Juan Carlos Monedero: 'Elogis enverinats'

La casta pot ser casta, però tonta del tot no ho és. Si algú es pensava que l’establishment es deixaria prendre el poder tan fàcilment, anava molt equivocat. Van donar corda a Podem, molta corda, vinga corda, perquè us acabéssiu penjant vosaltres sols.

Hi va haver un temps, no fa gaire, que es parlava molt de Podem, i se’n parlava molt bé. Una amiga em va advertir, en aquell moment, que tot allò eren elogis trampa. Una operació molt ben planificada perquè acabéssiu morint d’èxit abans, fins i tot, d’haver nascut. L’adulació dels nouvinguts i la sobrepresència mediàtica eren tan exagerades que la meva amiga ja va intuir que allò era una estratègia perquè aquell moviment sorgit del 15-M no pogués arribar a les eleccions generals amb possibilitats de guanyar. La gent se n’hauria afartat abans.

Per més fràgil que el poder tradicional sembli, no es pot subestimar mai la capacitat i els mecanismes de què disposa per perpetuar-se. Es tractava d’engegar la maquinària mediàtica per encimbellar Podem, de fer-vos creure que éreu els més guapos, els més llestos, els més purs, i un cop us tinguessin a dalt de tot de les enquestes, i visquéssiu el vostre moment més dolç, embriagats amb tant d’elogi, estimbar-vos i en acabat fer veure que tot plegat havia estat un accident. Que era una imprudència vostra per haver volgut córrer massa.

Devem tenir una capacitat limitada per sentir elogis. A partir de l’afalac 1 milió ens n’atipem, ens hi revoltem i busquem on sigui arguments per demostrar que no n’hi ha per tant, que allò que havia de ser tan diferent al final resulta que és más de lo mismo. Té gràcia que la gran crítica que la política tradicional fa a Podem és que ja sou com ells. Com si no es pogués ser d’una altra manera i que, ja que les coses són així, més val deixar-se d’invents i que el poder continuï basculant de mà en mà entre els que sempre l’han tingut.

Des de dijous, veig molta gent contenta amb la primera crisi a Podem. Els mateixos que demanaven la teva dimissió, fa un parell de mesos, per haver cobrat 400.000 euros a través d’una societat unipersonal per assessorar el govern veneçolà, avui acullen les teves crítiques a Pablo Iglesias i a Podem com si fossin paraula de Déu. Deuen entendre que, amb aquest servei, els teus problemes amb Hisenda queden més que pagats.

P.D . Albert Rivera hauria de prendre nota del que ha passat amb vosaltres. Ciutadans no fa la mateixa por que Podem, però han sigut útils mentre havien de desactivar la vostra força. Eliminats vosaltres, Rivera hauria d’extremar la vigilància. Entrem en un nou escenari.

 

Riure, malgrat tot