Publicitat
Publicitat

DeGeneres torna a les ‘sitcom’

La comediant produeix ‘One big happy’, deutora de la històrica ‘Ellen’

Ellen DeGeneres torna a les sitcom, després de més d’una dècada allunyada del gènere. Ho farà, però, rere les càmeres, en qualitat de productora executiva. Tot i així, manté un lligam amb les seves temptatives anteriors, ja que l’homosexualitat torna a jugar un paper central a One big happy. Basada vagament en la vida de la comediant i guionista Liz Feldman, explica la història d’una lesbiana soltera que es queda embarassada del seu primer fill. Alhora, el seu millor amic -que és qui hi ha posat l’esperma i que havia d’assumir el rol de pare- coneix i es casa amb qui sembla que ha de ser l’amor de la seva vida. “Volem agafar el testimoni allà on la sèrie Ellen el va deixar. L’única cosa és que han passat divuit anys i el món ja està preparat per assumir un altre nivell”, diu Feldman. One big happy s’estrena demà a la NBC.

El paper protagonista l’assumeix Elisha Cuthbert, recordada sobretot per haver interpretat la filla de Jack Bauer a la sèrie 24. El protagonista masculí és Nick Zano, habitual a 2 broke girls i un dels protagonistes de What I like about you. El càsting de la sèrie es completa amb Kelly Brook, Rebecca Corry, Chris Williams i Brandon Mychal Smith. Feldman és coneguda als Estats Units pel seu videoblog de temàtica lesbiana Afterellen.com, que va mantenir actiu entre el 2008 i el 2010. Actualment és una de les guionistes del magazín de DeGeneres. A més, se l’ha pogut veure fent actuacions còmiques en el late show de Jay Leno.

La DeGeneres serièfila

Tot i que DeGeneres ja va tenir un paper destacat a la fugaç sitcom Open house, de la Fox, és per Ellen que se la recorda fonamentalment en aquest gènere. Hi interpretava una llibretera benhumorada i excèntrica, però molt necessitada d’agradar als altres. La sèrie va fer història de la televisió quan l’any 1997 tant ella com el seu personatge van sortir de l’armari i van fer pública la seva homosexualitat. La polèmica generada per la revelació va empènyer la cadena a incloure uns avisos parentals abans de començar cada capítol. DeGeneres va adquirir molta projecció mediàtica i es va convertir en portaveu oficiosa dels drets de les lesbianes. La sèrie, però, es va anar esllanguint i, quan passava per la cinquena temporada, va ser cancel·lada.

Però no havia de passar gaire fins que assumís un altre personatge que, com ella, es digués Ellen. En aquest cas va ser per a The Ellen show, en què interpretava una dona lesbiana que marxava de la ciutat al poble, a la recerca d’una vida més amable. Emesa per la CBS, no va convèncer i va durar només una temporada. Aquí van acabar les aventures de DeGeneres en el camp de les sèries: l’actriu còmica la va encertar fent el salt al món dels magazins de sobretaula. The Ellen DeGeneres show s’ha convertit en un fenomen televisiu als Estats Units, on ha recollit 36 premis Emmy al llarg de les dotze temporades que ha emès des del 2003.

Postveritat