Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

‘La Razón’ deixa d’interessar-se pel cartell del Carnaval de Solsona

Després de l'últim gir en el guió del cas, no hi ha ni una trista línia sobre les noves dades a 'La Razón'

En l’últim any, La Razón només ha parlat de Solsona per la polèmica del presumpte cartell del seu Carnaval, que animava a “matar espanyols”. Hi ha dedicat cinc notícies, algunes amb títols tan inspiradors com “ Hazañas bélicas ” o “ Yihad en carnaval ”, en les quals subratllaven el caràcter violent de l’independentisme, etcètera. Un dia fins i tot en van parlar en portada. “Un jutge que va donar suport al 9-N investiga el carnaval de Solsona que incitava a «matar espanyols»”, titulaven, donant per fet que el cartell pertanyia al Carnaval, tot i que tant els organitzadors com l’Ajuntament se n’havien desvinculat i hi havia poderosos dubtes sobre l’autoria del cartell de marres.

Bé, doncs resulta que en sabem més coses. Ho explica amb detall el blog de l’usuari de Twitter @LaRetaguardia i ho publicava també Regió7 : els Mossos investiguen la veracitat d’una captura de pantalla filtrada a les xarxes socials on es veu una conversa de WhatsApp d’un grup de Societat Civil Catalana. Un dels participants que hi surt retratat és Dani Caverd –simpatitzant de Ciutadans, fins al punt de parlar-ne en primera persona– que reconeixia ser l’autor del cartell. Muntatge? La policia dirà, però de moment Marco Antonio Fernández -regidor del PP a Mataró i que també apareixia a la captura de pantalla- ha admès que ell havia participat de la conversa (censurant el cartell).

Bon gir de guió, oi? Busco a les pàgines de La Razón les últimes informacions sobre aquest cas, que tant els ha interessat durant els últims dies. No en trobo ni una trista línia. Res, ni un míser editorialet demanant la revisió del premi Ciudadano Europeo atorgat a SCC. Però és que ni la inevitable gracieta de l’Ussía, trobo. Quin interruptus, francament.