Publicitat
Publicitat

UN CAFÈ AMB EL CANDIDAT

Agustí Benedito: “La política ja ha demostrat que no sempre guanya l’establishment”

Va formar part de l’Elefant Blau i va entrar al club el 2003, de la mà de Joan Laporta, amb qui competeix ara juntament amb Toni Freixa per intentar superar Bartomeu. Afirma que s'ha aprimat quatre quilos de no dormir

No és impossible guanyar el president que ha aconseguit un triplet?

No hi ha cap soci del Barça que pensi que el Bartomeu hi té cap mèrit, en el triplet. Ni un, tothom sap que Bartomeu no baixa a rematar córners. L’any 2010 vam anar a votar amb un sextet. Ho va fer Laporta i qui representava l’antilaportisme per antonomàsia va arrasar.

Sextet, eh?

El millor equip de la història.

¿És just ser ric o haver de tenir un ric al darrere per optar a ser president del Barça? No només no és just, sinó que és contrari a l’essència del Barça i és contraproduent. Els efectes són negatius. Caldrà canviar la llei de l’esport, o trobar instruments, alguns de molt sofisticats, que sense canviar la llei alliberin d’aquesta obligació.

Estàs molt disgustat amb la junta gestora

Estic molt decebut perquè mai he vist un acte de deslleieltat més gran que el que està fent Bartomeu. Han sigut capaços de pressionar prou perquè la gestora prengui una decisió de 41 milions d’euros, sabent que impactarà en el president que surti escollit. És una cosa increïble per aconseguir la foto d’Arda Turan. A mi em sap greu perquè a la junta gestora a part del Ramon Adell hi ha el Jaume Guardiola -conseller delegat del Banc Sabadell- i el Carles Tusquets, l’Antoni Esteve... Tot l’establishment al servei d’un candidat per a benefici electoral. Són increïbles, la casta al servei de Bartomeu.

Tots els candidats veniu d’un mateix embrió

Els representants de la societat més establerta o la burgesia catalana per alguna raó no s’acaben de presentar mai.

Estan al darrere?

En el meu cas no. La política ja ha demostrat que no sempre guanya l’establishment. A la gent no se la pot tenir en desconsideració.

Vols ser la CUP del Barça?

Home, no fotis. Millor la CUP que Podem, si em fas escollir. Parles amb un independentista català. Però no, a nosaltres ens dóna suport gent molt diversa i hem fet un equip de més de 300 persones, i ningú té expectatives de fer un duro.

Quina diferència hi ha entre aquestes eleccions i les del 2010?

Les altres estaven pensades per presentar-nos a aquestes d’ara, i ara intentarem guanyar. De moment la campanya no està sent bruta, i jo crec que al final no tindrem brutícia, entenent-ho com a atacs personals. Quina és la proposta estrella de la teva campanya? La prudència respecte a una inversió mastodòntica que pot posar el club en perill, tant el camp com el contracte de patrocini. La junta haurà de decidir inversions per sobre dels 1.000 milions d’euros. El que es decidirà en aquest mandat trigarem molts mandats a repetir-ho.

I una proposta ràpida d’aplicar?

Informar formalment Qatar que deixaran de ser patrocinadors del Barça.

Qui t’avala?

Cadascú la seva part. 4 milions cadascú.

Tens alternativa a Qatar?

Sí, n’hi ha moltes. El Barça és la samarreta més buscada del món. Diuen que tens la seu més xula. El que era l’antic Cinema Capsa. He tingut la sort que s’ho han quedat per fer un restaurant i entre que s’ho van quedar i no comencen quedaven aquestes setmanes entremig, i hem tingut la sort de poder-lo tenir.

D’aquí deu anys la lliga espanyola existirà com ara?

Si no hi ha lliga europea tindrem un format molt semblant al d’ara.

Quantes Champions tindrà el Barça d’aquí deu anys?

Firmo que en tinguem quatre.

Variarà si ets president?

Les tres primeres depenen de Messi, la quarta ja ho veurem.

D’aquí deu anys Catalunya serà independent?

Tant de bo.

Aguantaries a la llotja una mocadorada en contra teva?

Una segur; ara, gaires seguides segur que no. Imagina que no guanyes.

Et tornaries a presentar?

Puc no guanyar. No ho sé, què faria, no et dic que no. Ja ho veurem.

 

"M'he aprimat quatre quilos, de no dormir"

Sóc el soci 29.990. M’assec a segona graderia, al córner. A casa tenim 8 carnets de soci i 4 abonaments. He vist en directe les últimes quatre finals de Champions del Barça. A Wembley no hi vaig poder anar perquè tenia un nen molt petit. Faig tres cafès al dia. En la vida normal no sóc capaç de dormir més de sis hores, i en campanya segur que són unes quatre de mitjana. Des del començament de la precampanya he perdut gairebé quatre quilos, i no és volgut, suposo que és de no dormir, perquè ja em va passar el 2010. M’he posat ulleres, tot i estar operat de miopia, perquè les necessitava per conduir a la nit i per a l’estadi, i al final les porto sempre. Sóc un desastre vestint­-me, ja ni s’atreveixen a dir­-m’ho, sóc un cas perdut. En esports sóc més de jugar a tenis i a golf que no pas a futbol. Admiro Obama. I el meu ídol de nen era el Cruyff. Hi ha gent que no sap de què vius. Collons, poden mirar­-ho a internet. Tinc el despatx al passeig de Gràcia, 37. Potser ho diuen perquè treballo molt a Llatinoamèrica i el nostre principal despatx és a Bogotà. Faig de consultor. Preparant les eleccions m’he vist amb més de 7.000 persones, i la sort que tinc és que, quan vaig a un lloc, a la taula hi tinc tot el poble. Els polítics en tenen la meitat. Jo a tots menys els pericos.

 

Bloc de campanya:

La campanya en un tuit

Som més que ells.

La paraula que dius més en campanya

Som-hi.

Els millors de la història

Porter? Valdés. Defensa? Puyol. Mig? Xavi. Davanter? Messi. Entrenador?

Guardiola.

Defineix els rivals

Laporta? Impetuós, inconsistent. Bartomeu? Tranquil, poc transparent. Freixa? Valent, poc coherent.

La porra

Primer, nosaltres. Segon, Bartomeu. Tercer, Laporta. Quart, Freixa.

 

Històries de superació esportiva