La porteria del Mundial, en joc al Camp Nou

Iker Casillas i Víctor Valdés somien a ser titulars al Brasil l'estiu que ve

Segurament són els dos millors porters del món, amb un palmarès que són l'enveja de tot el futbol. Víctor Valdés juga la seva dotzena temporada a Primera Divisió, amb sis Lligues i tres Champions. Iker Casillas, quinzena temporada, amb cinc Lligues i dues Lligues de Campions. Defensen les porteries del Barça i del Madrid; els millors clubs de la història de la lliga espanyola. Però, per diferents motius, potser aquest dissabte serà l'última vegada que jugaran un clàssic de Lliga al Camp Nou.

Víctor Valdés ha pres la decisió i és irrevocable: un cop acabi la temporada deixarà el Barça per provar noves experiències en altres clubs i altres lligues. És titular indiscutible al club blaugrana i des que va fer pública la seva decisió hi ha molta expectativa per saber qui serà el seu substitut. Iker Casillas, en canvi, es planteja marxar perquè no juga. Mourinho el va relegar a la banqueta i Ancelotti l'ha mantingut suplent davant el gran moment de Diego López. No està acostumat a aquesta situació i es planteja deixar el club blanc a final de temporada... o fins i tot abans.

I és que la selecció espanyola i el Mundial del Brasil són al cap dels dos porters. Fins ara no hi havia cap dubte que Iker Casillas era el porter i el capità de l'equip de Del Bosque, encara que Valdés hagi guanyat cinc trofeus Zamora, per només un de Casillas. Però la suplència del de Móstoles i l'extraordinari moment de forma del porter català han fet que la situació canviï. De moment el seleccionador espanyol va alternant entre un porter i l'altre, però en l'últim partit a Mallorca va aprofitar per parlar amb Casillas i comunicar-li que si segueix en aquesta situació el porter titular en el pròxim Mundial serà Víctor Valdés.

Això ha fet que Casillas es plantegi deixar el seu equip al mes de gener i fitxar per un equip on pugui ser titular. Aquest estiu tindrà 33 anys, i qui sap si serà l'última oportunitat de jugar un Mundial a la seva carrera. Valdés, en canvi, que en tindrà 32, compliria un somni que semblava impossible de fer realitat. Posaria la cirereta a la seva carrera brillant defensant la porteria del Barça. Valdés té el títol de campió del món del 2010, però llavors va ser suplent de Casillas, un dels artífexs de l'èxit de la selecció entrenada per Vicente del Bosque.

Però això serà al juny, ara de moment toca partit de Lliga al Camp Nou. Serà la vintena vegada que coincideixen els dos porters en un clàssic, però aquesta vegada, mentre que Valdés serà titular, Casillas es quedarà a la banqueta i cedirà el seu lloc a Diego López. Potser serà l'última vegada que coincidiran en aquesta competició, en aquest camp i en aquests equips. Però mai se sap, en el món del futbol no hi ha res segur.