Publicitat
Publicitat

Les preocupacions de Benítez

És ben curiosa la situació que estem vivint en els dos grans clubs de la Lliga. El Barça, que està en plenes eleccions, amb una junta gestora i sense poder inscriure jugadors fins al gener, està molt actiu al mercat fitxant Aleix Vidal i negociant obertament per Pogba i Arda Turan. En canvi, el Madrid, amb un president contrastat i intervencionista i amb Rafa Benítez com a entrenador iniciant un nou projecte, encara no ha pogut fitxar res a una setmana de començar la pretemporada. Però no només té problemes en les entrades, sinó que se li estan complicant molt les sortides.

I és que els dos primers capitans volen marxar del Madrid i per motius ben diferents. A Casillas li han comunicat que no compten amb ell i que seria el tercer porter. Li queden dos anys de contracte a raó de 7,5 milions nets per temporada. Cap equip està disposat a pagar-li això, per la qual cosa, si el Madrid vol que marxi, li haurà de pagar bona part del sou, com ja va fer en el seu dia amb Raúl.

En canvi, Sergio Ramos, que també li queden dos anys de contracte, es convertiria en el capità de l’equip i líder al vestidor. Però el sevillà això s’ho vol cobrar i vol ser el segon jugador més ben pagat de la plantilla just per sota de Cristiano Ronaldo. Perquè així és com es veu, i més després d’haver marcat el gol decisiu que va forçar la pròrroga de la décima. La demanda pot arribar a ser legítima, el problema han sigut les formes: flirtejant amb els altres clubs, fins i tot amb candidats a la presidència del Barça i utilitzant la premsa per fer pressió al Madrid. I aquí és on Florentino s’ha enfadat. I ha contraatacat amb una campanya en què han titllat Ramos d’oportunista i pesseter. I s’ha sortit amb la seva, amb enquestes en què la majoria de madridistes volen Ramos fora del club blanc. De fet, el debat ara a Madrid no és si s’ha de quedar o no, sinó per quant s’ha de vendre.

I Benítez, que va demanar un secretari tècnic que ocupés una posició intermèdia entre el president i ell, veu que no només no li fitxen els homes que ha demanat sinó que no sap si podrà comptar amb un dels puntals de l’equip. I, evidentment, sense secretari tècnic més enllà del mateix Florentino.

Rafa Benítez té fama de voler controlar-ho tot i sortir-se amb la seva. De fet, un perfil semblant al de José Antonio Camacho. El murcià va durar només tres jornades com a entrenador del Reial Madrid en veure que no el deixaven manar com ell volia. Allà van començar les desgràcies de Florentino en la seva primera etapa. Veurem què passa amb Benítez. S’admeten apostes.

Històries de superació esportiva