Publicitat
Publicitat

TOVALLONSNEGRES

Als tricornis

Un guàrdia civil, un de sol, que ens miri. Que ens miri i, si troba que som pacífics, que ho expliqui

Senyors guàrdies civils que pernocteu al vaixell del Piuet, i que, de paisà, patrulleu pel meu poble, tots pentinats de la mateixa manera, a dins de cotxes de camuflatge que no enganyen ningú, mirant i remirant els llocs on hem de votar. Em sap greu. Fa dies que no parem de riure de la vostra vida ridícula de dibuixos animats. El govern d’Espanya (com sempre fa) us ha deixat tirats.

Sé que alguns de vosaltres ens odieu de veritat. Sé que potser us fem fàstic perquè potser ens veieu com una “massa informe despersonalitzada”. Som “els catalans”. O “els catalufos”. És fàcil odiar un grup ètnic llunyà o un poble amb altres costums o amb altres ànsies. Però sé també que alguns de vosaltres veniu sense prejudicis, o amb pocs. Que veniu a reprimir les “mobilitzacions tumultuoses” de les quals parla el ministre Méndez de Vigo, però voleu actuar amb això que en diuen “proporcionalitat”, sense rabejar-vos-hi.

Jo espero, doncs, que un de vosaltres, un de sol, del segon grup, un cop superada la ràbia del vaixell del Piuet, es miri amb ulls nets el carrer. Que es miri les tietes amb l’entrepà. Que es miri els estudiants de la universitat cantant Boig per tu a una reportera de la tele, fent el millor gest revolucionari que he vist mai. Que es miri els voluntaris repartint entrepans. Que es miri els joves tatuats agafant iaies del bracet. Un de sol, que ens miri. Que ens miri i, si troba que som pacífics, que ho expliqui.

Mira’ns tu, sisplau, perquè us diuen mentides. Mira’ns. Estic segura que vas fer-te poli per lluitar contra el mal, que vas al gimnàs, com jo, perquè t’agrada estar en forma. Potser hem participat en les mateixes curses i tot. Agafa el clavell i mira. Obre els ulls, perquè potser mai més veuràs una revolució igual. I explica-ho tu, perquè a tu els espanyols t’escoltaran i et creuran, i potser, després que Catalunya se’n vagi, es pot també salvar Espanya de reis i de corruptes o de tot a la vegada.

Riure, malgrat tot

Etiquetes