Embolica, que fa sedició

Ara el ministeri d’Hisenda diu que “agraeix que en Llarena li demani informació"

Si ara a mi em diuen que “demostri” que no he malversat diners al bar, com a molt podré ensenyar el portamonedes i dir que hi tenia vint euros i que encara els hi tinc.

En Montoro, com Hamlet, es debat entre ser o no ser. La Guàrdia Civil diu que la Generalitat s’ha gastat diners en el referèndum. Per tant, que els ha “malversat”. Però no hi ha proves, d’això, perquè si n’hi haguessin, en Llarena ja les hauria enviat a Alemanya. Tret que siguin proves tan de nova cuina com les proves de la rebel·lió i la sedició que ja els ha enviat (sense gaire èxit gastronòmic, tot s’ha de dir). Truita de patates sense ou i sense patata, rebel·lió sense violència (amb escuma de violència) i sedició sense “tumultuaris” (amb esferificació de tumultuaris). Per què no, doncs, malversació sense despesa?

Esclar que si la policia té raó, en Montoro, que ja era el 'fucking amo' de la Generalitat durant els “fets”, seria còmplice de la malversació, i en Llarena el podria acusar del mateix que acusa els activistes i polítics en presó preventiva. Però si la policia no té raó i té raó en Montoro, que va dir que la Generalitat no s’hi havia gastat “ni un euro”, llavors la policia menteix. I si la policia menteix ens hem de preguntar si ho sap o no ho sap en Llarena. Si ho sap, prevarica; si no ho sap, potser no és competent per jutjar el cas. Esclar que ara el ministeri d’Hisenda, que presideix en Montoro, acaba de dir que “agraeix que en Llarena li demani informació sobre l’assumpte”, perquè la tenia, i no sabia què fer-ne. Si resulta que té informació sobre aquesta presumpta malversació, vol dir que o bé en Montoro mentia quan va dir que no n’hi havia hagut, que menteix ara o que té trastorns de la personalitat. L’altra opció és que no hi hagi hagut malversació i que ho sàpiga tothom: que la policia no en tingui proves, que en Montoro no ho ignori, i que algú vulgui que en Montoro (el ministeri d’Hisenda) menteixi per patriotisme, perquè la seva mentida (que el duria a la presó) també servís per mantenir-hi els altres acusats innocents. Però si Montoro és “culpable” dels mateixos delictes dels que són “culpables” els altres encausats i Llarena no el tanca a la presó serà la prova que els altres encausats són presos polítics. Me'n vaig al bar a malversar una estona.