CONFLICTE EMPRESARIAL
Misc 15/06/2013

Damm lluitarà al jutjat per Pescanova

La cervesera se suma a la querella d'un grup de minoritaris

i
Ignasi Pujol
2 min

Barcelona.La cervesera catalana Damm està disposada a lluitar fins al final per defensar els seus interessos al grup gallec Pescanova, en concurs de creditors i del qual té una participació del 6,2%. Ho va assegurar ahir el president de Damm, Demetrio Carceller, que per primera vegada va parlar públicament sobre el cas Pescanova. Carceller va dir que el president de Pescanova, Manuel Fernández Sousa, "ha comès un autèntic segrest" del consell d'administració i va apuntar que els accionistes se senten "enganyats i estafats".

En la trobada amb la premsa prèvia a la junta de la cervesera, Carceller va denunciar que Sousa "manté una sobrerepresentació al consell" malgrat haver-ne venut les accions abans que esclatés la polèmica que el va portar a ser imputat per falsejament de dades econòmiques i ús d'informació privilegiada.

El president de Damm va revelar que el grup s'ha personat contra Pescanova sumant-se a la querella presentada per un grup d'accionistes minoritaris davant l'Audiència de Madrid. "Mentre tinguem un duro i un hàlit de vida reclamarem el que és nostre", va afegir Carceller, que va quantificar en 28 milions d'euros l'impacte negatiu de la crisi de Pescanova sobre els comptes de Damm. D'aquests, ja n'ha provisionat 21 milions. Tot i la vehemència exhibida per l'escàndol al grup gallec, Carceller va matisar: "Pescanova és el 2% dels nostres actius"; i va assegurar que la polèmica no afectarà els accionistes de Damm. Tot i així, Carceller va destacar: "Lluitarem per recuperar el que és nostre i perquè no es deixi perdre Pescanova".

Manuel Fernández de Sousa va reaccionar a aquestes paraules de Carceller demanant a Damm que no faci més mal a Pescanova, segons fonts pròximes al directiu citades per Europa Press.

Damm, que va tancar el 2012 amb una facturació de 900 milions d'euros (+4,8%) i un benefici net de 82 milions (+9%), ja obté el 13% dels seus ingressos a l'exterior. La quota del grup al mercat cerveser espanyol és del 26,2%, per darrere del grup Mahou-San Miguel i de Heineken (amos de Cruzcampo).

Carceller va afirmar que el grup està analitzant la compra d'actius a l'estranger, que ben bé podria ser una fàbrica de cervesa als EUA, on controla el 30% de l'importador USB.

Aposta per Cacaolat

Damm és copropietari de Cacaolat al 50% amb Cobega. Junts han invertit 125 milions d'euros en la firma, reflotada el 2012. La nova fàbrica de Santa Coloma de Gramenet entrarà en funcionament en qüestió de setmanes.

stats